Svjedočanstva

Isus svira gitaru

Isus svira gitaru book evangelizacija

Za vrijeme studiranja u Osijeku vodio sam slavljenje u studentskoj molitvenoj zajednici „Duhos“ i mogao bih vam satima svjedočiti o divnim djelima koja je Isus tamo činio. Izdvojio bih događaj koji mi se posebno urezao u srce…

Kako Isus uslišava naše molitve

Naša se molitvena zajednica sastajala četvrtkom navečer. Dok sam se jednoga popodneva prije susreta pripremao za molitvu, svjestan da sam bez Isusa nitko i ništa, osjetio sam u srcu snažnu čežnju i poticaj da molim pred njim, da ga zamolim da on svira moju gitaru. Rekao sam mu: „Isuse, želim da Ti večeras sviraš za vrijeme molitve i činiš ono što te je volja; ja nemam ništa osim ovih svojih ruku i gitare.“ Osjetio sam kako Isus prihvaća tu želju i čuo sam njegovo obećanje u srcu. Isus mi je potvrdio ovim riječima: „Hoću, svirat ću tvoju gitaru“.


„Isuse, želim da Ti večeras sviraš za vrijeme molitve i činiš ono što te je volja; ja nemam ništa osim ovih svojih ruku i gitare

Na susretu, za vrijeme meditativne molitve, jedan je brat na glas rekao: „Braćo i sestre, u ovome trenutku Isus svira gitaru“. (Budući da smo karizmatska molitvena zajednica, njegujemo karizme i osluškujemo poticaje Duha Svetoga.)

Neizmjerno sam se obradovao kad sam to čuo – pucao sam od sreće! Taj mi je brat kasnije prišao i rekao mi: „Oprosti mi. Jesam li te uvrijedio?…“ Kad sam mu objasnio što se točno dogodilo, radovali smo se zajedno! Tada mi je kazao kako mu je Isus više puta šapnuo da to treba reći, ali on je odbijao jer je mislio da ću se ja sablazniti. A bilo je upravo bilo suprotno. J

 

„Te su pjesme Moje vlasništvo“

Za vrijeme jedne privatne molitve, u kojoj je sudjelovalo i nekoliko svećenika, jedan mi je od njih prorokovao. Rekao je Gospodin kaže: „Uzmi tu olovku i piši pjesme; one su vlasništvo moga kraljevstva. I ne dopusti strahu da upravlja tobom, jer ja želim da se kroz njih širi moje kraljevstvo. Uzmi tu olovku i piši, ja sam s tobom.“ Zanimljivo je to da sam pjesme pisao upravo olovkom, i u to sam vrijeme imao puno napasti da ih prestanem pisati.

Tada sam odlučio da ću svoju prvu pjesmu odsvirati na idućemu studentskom klanjanju, na kojem se okupljalo puno ljudi. Počeo sam ju svirati pred kraj susreta i u tom trenutku se očitovala demonološka reakcija; jedan je čovjek počeo vikati: „Neee, neee!“ Zanimljivo je da je to bio muškarac od 40-ak godina, a vrištao je kao žena. Poslije su mi prijatelji svjedočili kako ga njih četvorica nisu mogla smiriti niti držati. Doživljavao je oslobođenje. Sila Duha Svetoga, pokretačka sila Njegova kraljevstva, nalazi se u pjesmama koje su pune Njegove prisutnosti.

Svjedoči Matej Galić iz Doma molitve u Osijeku

Tekst je prvotno bio objavljen u mjesečniku Book.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh