Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

Isus nam upravo ovdje donosi svoju utjehu i najveće milosti! Sveta Faustina Kowalska u svom je „Dnevniku“ opisala vlastita mistična iskustva i razgovore s Isusom! Jednom prilikom On joj je priznao: „Tebi je znano koliko mi njihove duše (grešnika) stežu srce; olakšaj mi moju smrtnu tugu, budi rastrošna s mojim milosrđem.“ Čujemo li to?! Naš je Gospodin sa svojim milosrđem rastrošan! Ne bojmo se zato priznavati svoje grijehe u sakramentu ispovijedi. Tada nam Isus donosi svoju utjehu i najveće milosti!

Foto: Shutterstock

 

Jedan čovjek je stajao u redu za ispovijed. Bio je vidno napet zbog toga što ide ispovjediti svoje grijehe. Čovjek koji je stajao iza njega i za nj se kratko pomolio, došapnuo mu je…

„Sotona je jedini koji treba biti tjeskoban zbog tvoga odlaska na ispovijed. Budi u miru.“

…„Sotona je jedini koji treba biti tjeskoban zbog tvoga odlaska na ispovijed. Budi u miru.“ Nigdje nismo toliko ljubljeni kao na Sudu Milosrđa. Tamo smo povijeni u Očevo milosrđe. Isus nam dolazi i, rukom probodenom za naše grijehe, kuca na vrata našeg srca. On će ozdraviti naše duše ako mu dođemo ponizni poput carinika koji je pao na koljena, udarao se u prsa i spuštena pogleda molio: „Bože, smiluj se meni grešniku!“

Nitko ne ulazi u ispovjedaonicu „u dobrom stanju“, kao što je Ivan Zlatousti rekao…

Nitko ne ulazi u ispovjedaonicu „u dobrom stanju“, kao što je Ivan Zlatousti rekao: „Čak i ako postignemo vrhunac kreposti, spašeni smo samo Božjim milosrđem“. Moli za grešne duše, jer Bog čini najveća čudesa na Sudu Milosrđa.

Isus svetoj Faustini: „Moli za te duše da se ne boje približiti sudu mojega milosrđa. Ne prestaj se zauzimati za grešnike. Tebi je znano koliko mi njihove duše stežu srce; olakšaj mi moju smrtnu tugu, budi rastrošna s mojim milosrđem.“ (Dnevnik 975)

Molitva

Gospodine, daj mi hrabrosti da ispovjedim svoje grijehe s povjerenjem u tvoje beskrajno milosrđe.

Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu!

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh