Brak i odnosi

ISKRENE RIJEČI JEDNE MAJKE

Pismo mladiću koji će oženiti moju kćer „Moja je nada da tražiš Božju volju u svom životu, jer znam da će muškarac koji voli Boga svim svojim srcem, voljeti moju kćer svom svojom snagom…“

Pismo mladiću koji će oženiti moju kćer…

Foto: Shutterstock

 

Mladiću, koji ćeš oženiti moju kćer,

Molila sam za tebe danas, kao što radim svakog dana. Pitala sam se kakve čudesne stvari Bog priprema za tvoj život. Pitala sam se kako ćeš izgledati, i tko bi mogao biti. Pitala sam se kada i kako će nam se putovi povezati.

Kako je moje dijete raslo u mojoj utrobi, tako si ti nastavljao rasti u mom srcu. Molim se da si zbrinut i voljen od strane onih, koji uzimaju vremena naučiti te što znači biti mlad čovjek. Molim se da im Bog da mudrost i snagu da te vode svojim primjerom. Moja je nada da tražiš Božju volju u svom životu, jer znam da će muškarac koji voli Boga svim svojim srcem, voljeti moju kćer svom svojom snagom.

Budi snažan u suočavanju s iskušenjima. Čuvaj svoj um od privlačnosti zavođenja. Živimo u svijetu koji potiče seksualne grijehe. Brišući granice između požude i ljubavi, obmanjuje srce. Stojim u praznini, moleći da te Bog održi i dadne ti snagu, do dana kada ćeš uzeti svoju nevjestu.

Blagost je znak velike čvrstoće i poniznosti, simbol hrabrosti i stabilnosti; ne dozvoli da te zavedu oni, koji to smatraju slabim. Tvoja budućnost nalikovat će snijegu koji je tek pao. Platno će uskoro biti naslikano stopama. Odaberi mudro. Zabavi se. Radi naporno. Ne brini se previše za velike stvari. Vjeruj Bogu i dopusti mu da djeluje u Njegovo savršeno vrijeme.

Molim se da si gladan Božje Riječi. Kada doživiš dane koji će te baciti na koljena, raduj se. Neka ti bude izuzetno drago. Naš te Otac oblikuje u čovjeka kakvog te On stvorio da budeš. Dok ti činiš svoj dio, ja činim svoj. Ja odgajam kći koja razumije vrijednost čistoće, strpljivosti i istine. Poučavam ju da bude žena vrline i snage.

Poučavam ju da unutarnja ljepota ima veliku vrijednost, te da vanjska ljepota ne mora biti u skladu s tim. Pokazujemo joj kako izgleda odan odnos, dok ga pokušavamo svjedočiti svojim  primjerom. I zar ne bi želio znati – ona također moli za tebe. Neka te Bog čuva dok rasteš u milosti.

Bog te voli.

Autor: Darlene Schacht (Novizivot.net)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh