Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Iscijeli u meni ranu odbačenosti, iscijeli svaki trenutak kada su mi govorili da ne vrijedim

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, koliko me često tlače misli da sam izgubio/izgubila dostojanstvo, da možda ne vrijedim suprugu/supruzi, na poslu, kao osoba! Koliko često zbog toga imam bol u srcu. Koliko često se borim s tim osjećajima, ranama, s boli zbog misli da se suprug/supruga prema meni ponaša kao da sam bezvrijedan/bezvrijedna, kao da uistinu nemam dostojanstvo, pa sam/samu sebe još više degradiram, optužujem, prihvaćam tu laž. Koliko puta čujem u sebi kao neki glas koji mi govori da ne zaslužujem ljubav, poštovanje; kao da je na meni neka krivnja koja me zarobljava; doslovno mi oduzima životnu snagu i radost. Tada, uslijed svega toga, uslijed takvog ponašanja moga supružnika, krenu negativne misli o njemu/njoj, optužbe; uopće ne vidim dušu voljene osobe, kao da mi odjednom postane najgori neprijatelj.

Ti si spojio mene i supruga/suprugu, ti sve vodiš i tebi je silno stalo da budemo zajedno sretni

Odakle sve to, odakle ta laž, zašto vjerujem u nju kada mi Gospodin govori da me nikada neće ostaviti niti napustiti?

Gospodine, molim te, iz dubine duše i srca, da obnoviš u meni pravu sliku o sebi – ti si Otac koji me ljubi! Ti si spojio mene i supruga/suprugu, ti sve vodiš i tebi je silno stalo da budemo zajedno sretni, ali nekome nije i on koristi moje izranjeno srce, moju iskrivljenu sliku o tebi da nas razdvaja. Želim da moj brak uistinu postane svetinja u mome srcu, želim gledati supruga/suprugu ispravnim očima i napose srcem. Odlučujem to!

Ali vidim da postoje prepreke, vidim da ti, Oče, nisi u svemu tome na prvome mjestu. Iscijeli u meni ranu odbačenosti, iscijeli svaki trenutak kada su mi govorili da ne vrijedim; slomi svaki takav negativan stav u mome srcu, stav da moram služiti samo drugima i ne brinuti za sebe. Mnoge od tih stavova usvojio/usvojila sam u djetinjstvu, a neke i kasnije u životu. Otvaram ti srce, srce koje krvari i molim te, zacijeli ga, ozdravi ga.

Odričem se laži koja želi uništiti moj brak, obitelj, moj život

Predajem ti sve krive zakletve, koje sam donio/donijela u strahu, napose one kojih nisam svjestan/svjesna, a posebno one zakletve kojima ne prihvaćam život, kojima odbacujem sebe, zajedništvo, ljubav, kojima ne prihvaćam da sam ljubljeno dijete Božje, dostojanstveno. I čak i kad bi me svi ostavili, kad me ne bi željeli, kada baš nikome ne bi bilo stalo do mene, ti, Oče, i cijelo Nebo radujete mi se! Radovali ste se trenutku moga rođenja, mome odrastanju, mome braku, radujete se mome životu. Prihvaćam tu istinu u svoje srce; odričem se laži koja želi uništiti moj brak, obitelj, moj život. Prihvaćam život, brak, zajedništvo, obitelj u Isusovo sveto Ime! I molim da svaki moj krivi postupak i sve posljedice mojih loših djela kojima sam izranio/izranila druge, napose supruga/suprugu, djecu, bližnje, budu ovog trena slomljene.

Molim te, Isuse, iscijeli izranjeno srce moga supruga / moje supruge. Ti nas ponovno spoji, Isuse, u srcima, u svojoj ljubavi i poštovanju.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Iskrivljena slika o Bogu, naši unutarnji stavovi koje donosimo uslijed povreda, rane – sve su to otvorena područja u kojima nas napast uvodi u laž, u kojima iskrivljava sliku o Bogu, ali i o supružniku, o djeci, pa se iskalimo na njima. Da, oni pogriješe, no što otkrivaju moja djela, kada „planem“, što mi najviše smeta, zašto se osjećam bezvrijedno kada mi Bog kaže da sam vrijedan/vrijedna; zašto osuđujem supružnika kada znam da sam/sama radim iste stvari?

Predaj Isusu svoje izranjeno srce. Ne možeš mu dati bolji poklon, on te čeka! A kada te podigne, ako mu dopustiš, tek tada ćeš moći dati od sebe najbolje za obitelj, za brak i moći ćeš vidjeti pravu istinu. Istinu da je i tvoj supružnik osjećajno biće, da je i on/ona izranjena i da treba pomoć i podršku i da mu/joj ti to možeš najbolje dati, uz suradnju s Gospodinom i vlastitim obraćenjem i posvećenjem. Želiš li to?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh