Najave

ODRŽAN 9. NACIONALNI SUSRET

Inicijativa ’40 dana za život’ najavila jesensku kampanju. Kraj će obilježiti podizanje spomenika nerođenom djetetu Nova kampanja Inicijative će se održati od 23. rujna do 1. studenog u 35 hrvatskih gradova na 37 mjesta bdjenja.

Foto: 40 dana za život

Deveti nacionalni susret inicijative „40 dana za život – Hrvatska“ koji se održao od 28. do 30. kolovoza u Vinkovcima okupio je oko 70 sudionika iz gradova u kojima se održava Inicijativa. Sva tri dana obilježio je radosni susret boraca za život, predavanja, radionice, svete mise i klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom. Sudionici su se na ovaj način pripremili za nadolazeću jesenku kampanju.

Nedjeljnu misu u župnoj crkvi sv. Euzebija i Poliona predslavio je pomoćni biskup đakovačko-osječke nadbiskupije, msgr. Ivan Ćurić. Bila je to završna sveta misa susreta, a na kraju svete mise biskup je posvetio cijelu inicijativu „40 dana za život“ i udrugu „Hrvatska za Život“ Presvetom Srcu Isusovu. Kroz svoju propovijed i kasniji razgovor sa sudionicima Inicijative, msgr. Ćurić dao je podršku borbi za život i izgradnji kulture života u Slavoniji i u cijeloj Hrvatskoj.

Predsjednik Inicijative, gospodin Ante Čaljkušić, zahvalio je biskupu Ivanu Ćuriću što se odazvao na poziv članova Inicijative te mu darovao 3. broj časopisa „Pohod“, prvog pro-life časopisa u Hrvatskoj koji je pokrenula udruga „Hrvatska za Život“ te dokumentarni film „40 dana…“.

Jesenska kampanja

Kroz susret sudionici su se pripremali za novu kampanju, kojoj će tema biti „Iscjeljenje očeva srca“, a kampanju će obilježiti svečane marijanske procesije na početku kampanje, tribine na temu očinstva tijekom kampanje, a kraj bi trebao biti obilježen podizanjem spomenika nerođenom djetetu (intervju s autorom spomenika pročitajte ovdje).

Posebno dirljiv bio je posjet grobnici za nerođenu djecu na vinkovačkom groblju, koju je podigla udruga Betlehem – Vinkovci, a koja je bila prva takva u Hrvatskoj. Sudionici su saznali da u toj grobnici sada počiva 74-ero dječice, zapalili su svijeće u sjećanje na svu preminulu djecu spontanim ili namjernim pobačajima te izmolili bijelu krunicu s nakanom za prestanak namjernog pobačaja u Vinkovcima i cijeloj Hrvatskoj i svijetu.

Ove jeseni kampanja Inicijative će se održati od 23. rujna do 1. studenog u 35 hrvatskih gradova na 37 mjesta bdjenja.

Book.hr/40 dana za život

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh