Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Hvala ti za to što sam se mogao/mogla zaljubiti, što sam osjetio/osjetila ljubav, za to što si, Oče, mislio baš na nas

RAZMATRANJE I MOLITVA

Zahvalno srce je najsretnije, najispunjenije srce, ono slijedi Božji naum, slično je Božjem srcu, jer zahvalnost proizlazi iz ljubavi, a Bog je ljubav. Bog koji je stvorio mene, koji je stvorio moga supružnika silno nam je zahvalan za svaki trud koji uložimo u svoj brak, odupirući se svijetu i đavlu „koji kao ričući lav obilazi da uništi i proždere nas i naš brak, našu obitelj“ (usp. 1 Pt 5, 8)

Bože, molim te, stvori mi zahvalno srce, srce koje će gledati sve ono dobro koje si nam dao, koje će gledati to što si nas spojio, baš mene i moga supruga / moju suprugu, baš nas dvoje, da tvorimo obitelj na ovoj zemlji, da si pružamo podršku i ljubav, da budemo blagoslovljeni, sretni. Baš si za nas posložio sve tako u životu da se susretnemo, zaljubimo, da osjetimo tvoju blizinu kroz naše upoznavanje, naše dodire, riječi, misli, kroz sve ono što je temelj tvoje ljubavi koju imaš baš za mene i moga supruga / moju suprugu. Hvala ti što si nas spojio, hvala ti za sve divne trenutke, hvala ti za to što sam se mogao/mogla zaljubiti, što sam osjetio/osjetila ljubav, za to što si, Oče, mislio baš na nas.

Isuse, molim da mi po svome svetom Duhu stvoriš zahvalno srce

Proveo si nas i provodiš nas kroz mnoge kušnje, naše padove, često i naše sebičnosti, našu nezahvalnost, odbijanje tvoje milosti; braniš nas od napasti đavla koji se svim silama trudi da nas razdvoji, a mi prečesto popustimo, zaboravimo na svoj identitet djece Božje, zaboravimo na tvoju dobrotu i providnost kojom si nas spojio i onda padnemo. Danas, Isuse, molim da mi po svome svetom Duhu stvoriš zahvalno srce i da uronim, ovoga trena, u tvoje milosrdno srce, donoseći ti sebe, supružnika, obitelj, donoseći ti svaki prekrasan trenutak, sve ono lijepo, ali i sve ono što me zbunjuje, situacije u kojima ne znam što misliti i kako reagirati, situacije u kojima mislim da ustvari više ne poznajem svoga supruga / svoju suprugu, situacije u kojima gubim vjeru, ufanje, ljubav.

Iscijeli moje emocije, daj da shvatim da moj život, brak, prvenstveno ovisi o mome odnosu s tobom

Isuse, podigni me, podigni moje srce, ispuni ga zahvalnošću, ljubavlju, postojanošću, dobrotom. Daj da svoga supruga / svoju suprugu mogu gledati tvojim očima i biti mu/joj blagoslov. Iscijeli moje emocije, daj da shvatim da moj život, brak, prvenstveno ovisi o mome odnosu s tobom, o blizini s tobom i da je tada sve ono što se čini nemogućim itekako ostvarivo. Predajem ti danas, ovog trena, u vjeri i pouzdanju ono što me najviše muči, tišti u braku; odričem se toga, prihvaćam tvoje oslobođenje i molim te, stvori mi ustrajno i zahvalno srce, Oče!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Želim danas, neovisno o trenutnoj situaciji i osjećajima, zahvaljivati Bogu što nas je spojio, zahvaljivati barem za jednu ‘stvar’ koju moj supružnik radi dobro. Ako smatram da toga više nema, onda sam zavaran/zavarana, jer moj supružnik je stvoren na sliku Božju i Bog mu je dao dio sebe, samim time i talente. Odvaži se i pohvali danas supruga/suprugu za jednu ‘stvar’ koju radi dobro, barem za tu jednu ‘stvar’. Ne daj se prevariti da to ne zaslužuje, da će se možda smijati, da će misliti da to ne govoriš iskreno. Napravi to iz srca, predaj Bogu i zahvali, pohvali, gradi…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh