Najave

VIRTUALNI TJEDAN

HUMANITARNA UTRKA Robert Kurbaša poziva na utrku za „Marijine obroke“ Od 25. do 31. svibnja svaki dan na društvenim mrežama prikazivat će se razne aktivnosti u koje se mogu uključiti podupiratelji iz cijele Hrvatske. Tjedan će završiti humanitarnom utrkom u nedjelju, 31.svibnja, koju će moći trčati svi koji to žele.

Foto: marysmeals.hr

 

Marijini obroci Hrvatska, humanitarna organizacija koja u najsiromašnijim zajednicama svijeta osigurava obroke na mjestu obrazovanja, poziva vas da se uključite u Virtualni tjedan za Marijine obroke.

Od 25. do 31. svibnja svaki dan na društvenim mrežama prikazivat će se razne aktivnosti u koje se mogu uključiti podupiratelji iz cijele Hrvatske. Tjedan će završiti humanitarnom utrkom u nedjelju, 31.svibnja, koju će moći trčati svi koji to žele.

Kako i gdje na utrku?
Pronađite pet kilometara u vašoj blizini, prijavite se na utrku putem linka i donirajte kotizaciju od 55 kuna; taj će iznos biti dovoljan za svakodnevni školski obrok jednom djetetu za pet mjeseci. Svaki trkač koji se odluči prijaviti, na svoj će e-mail primiti personalizirani startni broj dva dana prije utrke. Trkači mogu isprintati startni broj i slikati se ili snimiti tijekom utrke, kako bi sa svima podijelili atmosferu. Utrka će trajati tijekom cijele nedjelje, a najbolji trkači moći će podijeliti svoj rezultat (iz raznih sportskih aplikacija) na Facebooku Marijinih obroka i biti nagrađeni.

Sve dodatne informacije pratite na Facebook eventu Marijinih obroka ili na web stranici, i uključite se u ostale aktivnosti virtualnog tjedna.

„Djeca koja primaju Marijine obroke ističu da više nisu gladna, da mogu pratiti nastavu, da ih ne boli trbuh…“ (Iz intervjua s Anom Peričić i Ivanom Pudić iz udruge „Marijini obroci Hrvatska“ koji u cijelosti možete pročitati ovdje.)

O udruzi

„Marijini obroci“ organizacija je koja osigurava jedan obrok dnevno na mjestu obrazovanja kako bi privukla kronično siromašnu djecu u učionice, gdje dobivaju obrazovanje koje će im u budućnosti biti izlaz iz siromaštva. Marijini obroci hrane više od 1.6 milijuna gladne djece svakog školskog dana na četiri kontinenta, u zemljama poput Malavija, Liberije, Kenije, Sirije, Zambije, Haitija, Ugande…

Prosječan trošak prehrane jednog djeteta Marijinim obrocima kroz cijelu školsku godinu iznosi 132 kune.

 

Za više informacija posjetite www.marysmeals.hr

Robert Kurbaša poziva na utrku Marijinih obroka 31.5.

Robert Kurbaša poziva vas na utrku Marijinih obroka koja će se diljem Hrvatske održati u nedjelju, 31.5. Prijaviti se možete na linku: https://forms.gle/ThC6RZJvvYb3nVUc9
Večeras u 18 sati pridružite nam se i uživajte u čitanju ulomaka iz knjige Baraka koja je nahranila milijun djece. #marysmeals #marijiniobroci

Objavljuje Marijini obroci u Utorak, 26. svibnja 2020.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh