Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, ne želim gledati u probleme, želim gledati u tvoju svemoguću moć i ljubav koju imaš za mene i moj brak

RAZMATRANJE I MOLITVA

Zašto toliko gledam u probleme, a ne gledam u tebe Gospodine? Kako ne vidim da gledajući u probleme, čak i u situacije, negativne, koje ni ne znam da će se dogoditi, padam u zamku sotone. Ne molim, počinjem se pitati gdje si ti Bože, zašto se to događa, zašto si tako daleko, a trebam te?! Daleko si toliko koliko je moja odluka daleko da uđem u molitvu i dođem k tebi. Ja odlučujem koliko si daleko, a često krivim tebe, krivim supruga/u da je on/a kriv/a za moje pomanjkanje vjere, za moj  loš odnos s tobom, mislim kako mi on/a onemogućava da budem vjeran/a i približim se k tebi. O Bože, kako se tako dadnem zavarati? Gospodine, želim ti doći sada, želim ti se približiti, želim pričati o tome koliko si moćan da obnoviš moj brak, koliko si veći od svake situacije u kojoj se možda nalazim, ne želim pričati o problemima, želim pričati o tvojoj moći, o budućnosti.

Ali kako uvijek imam snage okretati se na to, na probleme, ući u raspravu, svađu?

I opet će mi doći misao da ja nemam vremena, da moram svašta učiniti, da je suprug/a ovakav/va i onakav/va, opet ću te isključiti iz svoga braka, opet ću te izbaciti iz prvoga mjesta i opet ću krivi sve drugo i druge, opet će problemi pobijediti. Ili danas želim krenuti drugačije? Tebe Bože ne zanimaju moje greške, moje krivi postupci u prošlosti, moji grijesi, sve to želiš uzeti i sve mi opraštaš, tebe zanima što ću uraditi sada, što ću odlučiti, što ću gledati, gdje ću u svemu staviti tebe, svoga supružnika, koliko ću dopustiti da uđeš u moje srce – tebe zanima moja budućnost i želiš ju stvoriti za mene u svome blagoslovu. Čekaš me! Ali bojim se Bože! Mislim da ne mogu, problemi izgledaju preteški, sve je to zamršeno, moja snaga je na izmaku često, srce mi je opterećeno, tužno. Ali kako uvijek imam snage okretati se na to, na probleme, ući u raspravu, svađu? Zato jer sam prevaren/a, jer mi „glas“ govori kako će onda sve doći na svoje mjesto, kako ću ja dobiti svoje, kako ću grešnim postupcima i inatom doprijeti do supruga/e i da će onda on/a shvatiti i da će sve biti u redu.

Gospodine, ne želim gledati u probleme, želim gledati u tvoju svemoguću moć i ljubav koju imaš za mene i moj brak

Kako inat, takav stav i ponašanje supruga/e utječe na mene, jesam li ohrabren/a, motiviran/a, voljan/voljna uzvratiti. Prevaren/a sam i ustrajem u tome, svojevoljno. Želim od danas drugačije! Bog voli mene, moga/moju supruga/u silno, sa svim našim grijesima i ne zanima ga to, zanima ga želim li gledati probleme, greške svoje i od supruga/e, želim li živjeti u laži koja mi oduzima snagu ili želim sada doći k Njemu takav/va kakav/va jesam. Gospodine, ne želim gledati u probleme, želim gledati u tvoju svemoguću moć i ljubav koju imaš za mene i moj brak. Otvaram ti srce i tvojom milošću se odričem svake brige i želim potpuno vjerovati tebi! Uđi sada u moje srce, srce moga/moje supruga/e i u naš brak, uvedi nas u istinu i slomi svaku laž koja nas razdvaja!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Ključ poraza, temelj pada, umora, razdora leži u tome, u prevari da gledamo na probleme. Dok smo usredotočeno silno na njih i izgledaju nepremostivo, mi smo ustvari zarobljeni. To je silna varka sotone, silna. Ustvari, sami sebe „zakopamo“. No, koliko god se mi puta okrenuli od Boga, pogriješili, sagriješili, ma ne znam što učinili, Božja milost će stizati i stizati još više. Ne vjeruj laži da te Bog zaboravio! Zabluda je u tome što smo usmjereni na problem, grijeh, a ne na Njega. On je tu! Kaže ti: „Opraštam ti, dajem ti svoju milost, milosrđe, obnavljam te, želim ti dati novi početak, novi brak“. Kad se odlučiš za Njega, Duh Sveti dolazi da te podigne. Odaberi Istinu!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh