Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, iskreno ti kažem, da želim, ali ne mogu, ne mogu moj Isuse, ponekad jednostavno ne mogu, ali želim…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Želim se promijeniti, biti bolji supružnik, ali baš mi je teško; ponekad mislim da ne mogu. Ponekad mi je silno teško oprostiti, ne gledati pogreške svoga supružnika, njegove povrede, krive postupke. Ali, pitam se, što uistinu želim vidjeti, što gledati, na što se odlučujem? Bog mi ne zamjera ako to ne mogu odmah, zna da je mojoj nutrini i srcu silno teško, no pita me želim li oprostiti, želim li se odlučiti, jer biti bolji supružnik, čovjek, oprostiti povrede, voljeti i poštovati moja je odluka, neovisno o tome što me često vode emocije, koje mi gotovo uvijek kažu da ne mogu.

Moja „misija“ koju imaš za mene na putu za Nebo jest da budem u Tvome predanju, da se odlučim; da želim da ti preko mene dotičeš i blagoslivljaš moga supružnika. No, iskreno se želim još jednom upitati kako ja razmišljam, ne ‘razmatrajući’ sad tko je kriv za određene stvari, ne gledajući ovog trena koliko sam povrijeđen/povrijeđena. Jer, Bog sve to vidi, on zna, ali ako mu to ne predajem, ako to zadržavam za sebe, ako to koristim kao opravdanje, tada mu zatvaram vrata i on ne može do mene, do moga srca.

Ključ promjene leži u meni, u mojoj odluci i u predanju i nije pitanje tko se oko mene mijenja

Želim li se predati, želim li se istinski promijeniti, Njegovom snagom? Svojom snagom to ne mogu, nemam šanse, i Bog to zna, no odlučujem li se sada, ovog trena na to? Ne sutra ili ako se poklopi ovo ili ono, ili ako se moj suprug / moja supruga promijeni, ili ako budu zadovoljeni svi uvjeti koji bi po mom mišljenju trebali biti ispunjeni, što se neće dogoditi nikada. Ključ promjene leži u meni, u mojoj odluci i predanju i nije pitanje tko se oko mene mijenja, već kako se mijenjam ja i samim time moj pogled na situaciju, okolnosti. Želim li biti zahvalan/zahvalna što mi je Bog dao osobu s kojom mogu provesti život, koja je po sakramentu braka dio mene, koja mi je toliko puta raznježila srce, bila mi potpora? I želim li gledati taj dio srca koji je u toj osobi jer ga je u nju udahnuo Stvoritelj? Želim li biti zahvalan/zahvalna za svoga supruga / svoju suprugu, koji/koja me treba, kao što ja trebam njega/nju? Ili želim gledati u negativno?

Želim novi život, u tebi, zbog tebe i po tebi!

Isuse, predajem ti se, iz dubine duše predajem ti svoje emocije, prepreke koje sam stvorio/stvorila, možda zato da se zaštitim, predajem ti sve svoje slabosti, nemogućnost da budem bolji supružnik, svako opravdavanje da ne mogu i možda ne želim promjenu, svaku povrijeđenost, dubinu srca koju možeš dotaknuti samo ti. Samo ti možeš uzeti svako razočaranje, slabost, tugu i sljepoću. Gospodine, iskreno ti kažem da želim, ali ne mogu. Ne mogu, moj Isuse, ponekad jednostavno ne mogu, ali želim. Želim ovog trena tebi predati svoj život, sebe kao supružnika, i želim novi život, u tebi, zbog tebe i po tebi! Dođi, uđi, obnovi, oživi! O slavljen budi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Odluka je ono što pokreće Nebo, što otvara moje srce promjenama, što pokreće moju nutrinu. Odluka je vjera! Kada smo povrijeđeni, teško nam je odmah odlučiti, iako je to zasigurno moguće. Zato je bitno zastati, dati si malo vremena, ne reagirati na prvu i napose, dugoročno gledano, ne dopustiti negativnim emocijama da nadvladaju one pozitivne i da izokrenu istinu. Da, supružnik zasigurno pogriješi, ali želim njemu/njoj činiti upravo ono što želim da on/ona čini meni. Odluka je na meni, pomoć je uz mene, čeka samo moj „DA“. Ponekad iznova i iznova, nema veze, nije problem to što padam, do problema dolazi ako ne ustanem. A znam i sam/sama koliko me ustrajanje u negativnome, u negativnim mislima, u optuživanju opterećuje. Uostalom, zašto ne bih ja bio/bila zreliji/zrelija i dao/dala primjer svome supružniku, te maknuo/maknula teret sa sebe i s njega/nje? Jer, u takvim situacijama teret je i na supružniku i na meni, iako mi se često čini da njemu/njoj nije stalo.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh