Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Gospodine, danas te molim za jedno, za ono što je u svemu presudno – da ustrajem

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, danas te molim za jedno, za ono što je u svemu presudno – da ustrajem. Daj da shvatim da rane koje sam ranije nanio/nanijela suprugu/supruzi, neće odmah nestati kada se odlučim i trudim promijeniti određene stvari na sebi, kada se počnem mijenjati na bolje ili kada se promijenim, kada se prema njemu/njoj počnem odnositi drugačije, ispravnije. Molim te, pomozi mi da budem svjestan/svjesna da on/ona možda neće odmah shvatiti i vidjeti moju promjenu nakon što se moje srce usmjeri na to da se istinski trudim biti „savršeni“ partner. Možda će se kod njega/nje i dalje javljati određeni obrambeni mehanizmi i obrasci ponašanja otprije, baš kao da se kod mene nije ništa promijenilo. Upravo tada želim posebno ustrajati, ne odustajati! Molim te da onda kada ja i nastojim činiti dobro, a suprug/supruga to ne primjećuje, da ga/ju ne napadam i ne optužujem, kako to sad ne vidi, kako samo vidi loše. Daj da stalno imam na umu kako treba vremena da se u srce upiše nešto dobro.

I znam, Gospodine, da ovo neću moći bez tebe

Baš zato želim ustrajati, jer moja ustrajnost u ispravnom upisuje u njegovo/njezino srce pravu, novu istinu. Moja je dužnost, odgovornost da se ponašam i djelujem ispravno baš zato što je to ispravno, jer želim slijediti tebe, Bože, a ne zato da bih nešto dobio/dobila zauzvrat. Time neizmjerno iskazujem ljubav i poštovanje. I zato želim biti strpljiv/strpljiva i ustrajan/ustrajna, i sa suprugom i sam/sama sa sobom. Ako i padnem, uvijek se mogu ispričati, mogu ustati. Jer, nije mi gledati u padove, jer ti me, Gospodine, ne optužuješ ni za što i ne gledaš u padove, već gledaš koliko mi je stalo da uvijek ustanem, uz tvoju pomoć. I znam, Gospodine, da ovo neću moći bez tebe, znam to. Ne želim biti ohol/ohola i uzdati se isključivo u svoju odluku i snagu, jer znam da sam preslab/preslaba. I zato te molim da mi ti uliješ strpljenje, poniznost, ustrajnost, ljubav i poštovanje, da mogu svoga supruga / svoju suprugu ljubiti upravo onako kako ga/ju ti ljubiš. To te molim, za to ti vapim, da ga/ju gledam tvojim očima.

Gospodine, daj da ustrajem, daj da shvaćam, daj da gradim, daj da ljubim i poštujem

Hvala ti za moga supruga / moju suprugu, hvala ti što kroz sve situacije u kojima se nalazimo, ili smo se u njima nalazili, mogu zaslužiti nebesko kraljevstvo, mogu pomoći da se moj dragi suprug / moja draga supruga spasi, obrati, da bude sretan/sretna, da, po meni i mojim djelima, osjeti u braku tvoju ljubav. O koliko puta sam zabrljao/zabrljala! No znam da ti ne gledaš u to, zato ne želim ni ja u to biti zagledan/zagledana, već želim oprostiti samome/samoj sebi sve ono što me sputava. Odričem se svega što mi govori da možda ne zaslužujem oprost. Najbolje što mogu napraviti za supruga/suprugu je da oprostim sam/sama sebi, jer jedino tako ti, Gospodine, možeš doprijeti do mene, a kroz mene i do moga supružnika. Zar da se pravim većim/većom od tebe, koji mi sve opraštaš; zar da ja sam/sama sebi ne opraštam? Gospodine, daj da ustrajem, daj da shvaćam, daj da gradim, daj da ljubim i poštujem.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često smo usmjereni na rezultat, na svoja očekivanja. Razmišljamo ovako: „Napravit ću ovo i očekujem da će se automatski dogoditi nešto drugo, što već očekujem“. Tako očekujem i ako ja krenem drugačije, ispravno, da će supružnik to odmah primijetiti, pohvaliti, odjednom imati povjerenja. Nekada to jest slučaj, ali često treba određeno vrijeme da se stekne novo povjerenje. Zato moramo biti strpljivi, a ne odustajati ili napadati, pitati se kako ne vidi. To je izuzetno bitna stvar, jer u suprotnom može se u nas uvući uvjerenje da to ne vrijedi, da ne funkcionira, da se ne vrijedi truditi. To je laž. Ono što je ispravno radimo zato što je to ispravno, zato što se dajemo nesebično, a da ne očekujemo nešto zauzvrat. To je najbolji put i tako na koncu mogu i ja dobiti ono što mi treba, ali trebam strpljivo ustrajati. I ići uz Božji blagoslov, ne sam/sama.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh