Hrvatska

PRVI SNIJEG BI MOGAO U POTPUNOSTI URUŠITI KROV

FOTO, VIDEO Moli se hitna pomoć za obnovu krova klauzurnog samostana Kćeri Srca Isusova u Lasinji Molba svim dobrim ljudima koji misle da mogu pomoć makar i najmanjim iznosom

Foto: Barbara Brezac Benigar

 

Barbara Brezac Benigar prije nekoliko dana posjetila je klauzurni, zatvoreni samostan Kćeri Srca Isusova u Lasinji. Kaže posjet ju je jako pogodio jer 19 sestara iz Hrvatske i cijelog svijeta koje žive od Božje providnosti, povjerile su joj problem s kojim su se suočile ovog ljeta, a koji je uzrokovao još veće probleme i opasnosti koje dolaze sa zimom.

Sestrama je izuzetno jaka tuča ovog ljeta doslovno uništila krov samostana. Uviđaj o stanju su učinili ljudi od struke i zaključili da je stanje gore nego su mislili, odnosno, da je nemoguće ići u parcijalno saniranje otvorenog krovišta i omogućiti da padaline i hladnoća ne prodiru više u samostan. Šteta je doista velika, a kao takva traži i velika financijska sredstva.

„Na spomen financija primjećujem da sestrama zasuze oči uz uzdahe pune pouzdanja u Boga, ali i težine zbog koje se niti ne usude izreći iznos. Potrebna je sanacija za doslovno 1.300 m2“, kaže Barbara Brezac i napominje kako se obnova mora dogoditi što prije, jer su prognoze da će već prvi snijeg vjerojatno u potpunosti uništiti krov.

Sestre žive od Božje providnosti i nemaju drugih primanja

Obzirom da ove sestre žive od Božje providnosti i nemaju drugih primanja i pomoći, otkrile su vjeroučiteljici da su zaključile u tišini svog samostana odricati se na sve načine kako bi pokušale participirati u obnovi krova. Stoga, one u ovim hladnim danima, koji će postajati sve hladniji, nemaju grijanje i spavaju pod napuknutim, i možemo reći, otvorenim krovištem.

Također, još jedna opasnost su kune koje su na oštećenom krovu učinile svoja gnijezda. Time su još jače uništile već pogođen krov, a dakako rizici su i ti da kune ulaze u njihov dom.

Barbara je stoga uputila molbu svim dobrim ljudima koji misle da mogu pomoć makar i najmanjim iznosom uplate dara. Poziva da zajednički učinimo čudo, za koje znamo da su ga one u stanju kod Boga izmoliti. Ove ponizne žene mole za nas i naše obitelji. Pomozimo im otvorenim srcem.

PODACI ZA UPLATE SU:

IBAN: HR6323600001101668297, Zagrebačka banka d.d.
Naziv primatelia: KĆERI SRCA ISUSOVA
Adresa: Trg hrvatskih branitelja 8a, 47206 Lasinja
Svrha uplate: dar
Za uplatitelje iz inozemstva:
BIC or SWIFT: ZABAHR2X

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh