Foto i video

PREDIVNO MALO ZAHVALNO SRCE

FOTO Fotografija koju je objavila naša misionarka iz sirotišta obilježit će vam dan, ma ne samo dan… Na čemu si ti danas zahvalio/la? Neka ti ova djevojčica bude poticaj da se ni jedno jutro ne probudiš, ni jedan dan ne započneš bez zahvale...

djevojčica iz sirotišta u beninu zahvaljuje gospodinu

Foto: Ivančica Fulir (privatna arhiva)

 

Misionarka Ivančica Fulir, časna sestra u družbi Marijinih sestara čudotvorne medaljice, na službi u Beninu, objavila je na svom Facebook profilu predivnu fotografiju djevojčice kako se klanja pred Presvetim u maloj kapelici u sirotištu.

“Vrijeme je za spavanje”, kažem ja. “Idem u kapelicu”, kaže ona (7 godina). Pitam poslije: “I, što si molila Isusa?” “Ništa, zahvalila sam mu na praznicima i što imam vas. 🥲”, stavila je sestra Ivančica uz opis fotografija.

Dirnula nas je zahvalnost ovog djeteta pa smo kontaktirali sestru Ivančicu kako bismo tražili dopuštenje za objavu fotografija. Dopustila nam je objavu fotografija, i poslala još nekoliko, ali i otkrila pozadinu o djevojčici zbog čega smo još više dirnuti, ali i sretni da smo ju „upoznali”.

Na fotografiji se nalazi sedmogodišnja djevojčica imena Pierette. Najmlađa je djevojčica sirotišta koji sestre vode u mjestu Affame.
Njezina životna priča nije nimalo lagana. Kaže nam sestra Ivančica da joj je majka umrla pri porodu, a brat blizanac je umro od gladi jer se tata nije brinuo za njih. Socijalna služba ju je s godinu dana donijela u njihovo sirotište.

„Posebna je djevojčica. Vrlo inteligentna, završila je (već) treći razred osnovne škole, i stalno je među najboljima u razredu”, hvali je sestra Ivančica objašnjavajući kako je s četiri godine ovo dijete samo inzistiralo da krene u školu.

„Jedina je ostajala doma dok su sve ostale djevojčice iz sirotišta išle u školu. Pustile smo ju misleći da će pasti prvi razred, ali bila je najbolja u razredu”, govori nam sestra i sama fascinirana posebnošću djevojčice.

Podržimo misiju u Beninu

Za kraj potičemo sve koji su u mogućnosti, da ne ostane sve samo na divljenju i lijepim riječima: podržimo rad sestara i budućnost ove djece. Podržati ih možete donacijom na:

Udruga za pomoć djeci Benina „Anđeosko srce”, Rim 44, 10 000 Zagreb

Banka OTP banka
IBAN: HR0224070001100471904

SWIFT: OTPVHR2x

Svrha uplate: upisati nakanu darovatelja- (donacija za Marijine sestre – bolesnici, djeca, najpotrebnije za misiju)

Novac će se koristiti sukladno nakani darovatelja

Ivana Adamić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh