Razno

PREPORUKA P. MARKA GLOGOVIĆA

Film o Božjem „odrpancu“ koji vrijedi pogledati Mislim da nisam gledao bolji film u životu, barem ne dramu prema stvarnim događajima. Nadahnjuje te da opet i opet tražiš Krista, s kojim je pravi život prava avantura, uvijek bolno stvarna, ali i stvarno ljekovita na boli. (p. Marko Glogović)

Rich Mullins/ foto: stocki.typepad.com

 

Nevjerojatno dojmljiva i poučna priča

Svakako trebate pogledati igrani film o jednome takvome Božjemu čudnovatome trubaduru, originalu, pustolovu, iskrenome tražitelju evanđeoskoga Isusa, grešniku i svecu, američkome pjevaču i sviraču Richu Mullinsu. Film se zove »Ragamuffin«, odnosno »Odrpanac«. Nevjerojatno dojmljiva i poučna priča, puna zaista izvrsnih, revolucionarnih čak duhovnih zaključaka. Od srca preporučam. Baš po životu ova neobična umjetnika shvaćamo kako je »Naš Bog, silan Bog i Kralj…« (pjesma koju je napisao i uglazbio) vladar života koji je mješavina različitih uspona i padova, neprestanih borbi i često nelogičnih hodočašćâ kako pustinjama, tako i prašumama.

Slomljenost ovoga čovjeka, izliječena kasnije u korijenu, kasnije je zacijelila milijune…

Mislim da nisam gledao bolji film u životu, barem ne dramu prema stvarnim događajima. Nadahnjuje te da opet i opet tražiš Krista, s kojim je pravi život prava avantura, uvijek bolno stvarna, ali i stvarno ljekovita na boli. Slomljenost ovoga čovjeka, izliječena kasnije u korijenu, kasnije je zacijelila milijune… Božje čudo. Naš Bog silno voli odrpance. Htio bih biti odrpanac, ali zasad još ne smijem jer me tituliraju s »mnogopoštovani« pa nije zgodno. Ne znam kakav bismo mi imali komentar da netko bosonog dođe u crkvu, poput ovoga Richa. Bosonogi Isus na križu i vitrajima sigurno bi ostao bez teksta jer evo mu sličnoga. Film je fantastičan. Gospodin radi očito izvan svih klišeja i uniformiranosti. Bože, ne daj da nam pobožnost bude samo maska, nikada.

Grešnicima ulaz dopušten - knjiga

Iz knjige „Grešnicima ulaz dopušten“ autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh