Najave

VUKOVAR, 3. – 6. SVIBNJA

Festival nematerijalne kulturne baštine „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ” Od 3. do 6. svibnja u Vukovaru će se održati prvi Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija

Festival nematerijalne kulturne baštine „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”

U Vukovaru će od 3. do 6. svibnja biti održan prvi Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ”. Program festivala na konferenciji za novinare predstavili su gradonačelnik Ivan Penava, producent festivala Aleksandar Kovačević i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić. Posebnost je festivala to što će se na njemu predstaviti zaštićena hrvatska nematerijalna kulturna baština koja se nalazi na nacionalnoj i UNESCO-ovoj listi, uz najatraktivnije turističke manifestacije, atrakcije i destinacije iz cijele Hrvatske.

Pozivam sve da nam se pridruže u ovoj veličanstvenoj manifestaciji kojom Vukovar nakon akcije obnove vodotornja, simbola hrvatskog zajedništva, te nakon projekta Svečane sinjske alke, treći put u kratkom vremenu okuplja u zajedništvu cijelu Hrvatsku, rekao je Penava.

Aleksandar Kovačević naglasio je kako imaju cilj da ova manifestacija postane tradicionalna te da se iz godine u godinu širi.

U četiri će dana posjetitelji imati priliku vidjeti prezentaciju više od 30 manifestacija. Jedan od partnera je i Hrvatska gospodarska komora, koja će prezentirati najbolje hrvatske proizvode kroz akciju Kupujmo hrvatsko, koja počinje 3. svibnja u 10 sati na Trgu Republike Hrvatske, naveo je Kovačević. Dodao je kako je festival prilagođen svim dobnim skupinama, a očekuje kako će okupiti više od tisuću sudionika u 50-ak različitih prezentacija i programa.

Više možete pročitati ovdje.

Izvor: HINA, Glas Slavonije (D. Korpoš)

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh