Evangelizacija

O. LORENZO MONTECALVO

Evo kako bi danas trebali provesti dan Poziv oca Lorenza Montecalva od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Foto: Pixabay

 

Pozivam vas da prvi dio ovog posljednjeg dana godine provedete tražeći od Gospodina oprost za tolike prilike kad, u ovoj 2020. godini, nismo prihvatili Isusa, svjetlo svijeta, u svom braku, u obitelji te u crkvenom i društvenom životu. Iz neznanja ili iz slabosti ili čak namjerno bilo nam je draže ići svojim vijugavim putevima, nego Božjim ravnim. I tako smo se osjećali kao Božja stvorenja, a ne kao Božja djeca.

…molimo Gospodina da nam bude milosrdan i ispuni nas Svojim Svetim Duhom

Toliko puta smo rekli: „Da, Gospodine, dolazim raditi u tvoj vinograd“, ali potom nismo otišli pa smo tako bili uvučeni u vrtlog svjetskog mentaliteta. Neke druge pute smo rekli: „Gospodine, ne želim doći“, ali smo potom otišli, kako Ga ne bismo razočarali. Možda smo rijetko brzo i radosno rekli: „Evo me, Gospodine!“. Dobro, molimo Gospodina da nam bude milosrdan i ispuni nas Svojim Svetim Duhom.

Neka ovaj drugi dio dana bude pjesma hvale i blagoslivljanja Boga, Autora svakog savršenog dara

Drugi dio ovog dana želimo provesti govoreći Gospodinu Hvala za veliku ljubav koju nam je darovao u Isusu Kristu. Ne želimo oponašati onih 9 gubavaca koje je Isus ozdravio i koji se nisu vratili da Ga blagoslivljaju i hvale. Neka ovaj drugi dio dana bude pjesma hvale i blagoslivljanja Boga, Autora svakog savršenog dara.
Kakva će biti 2023.? Ne zanima nas. Znamo samo da će sve ono što će se dogoditi u našem duhovnom i društvenom životu biti za naše dobro, to jest za naše vječno spasenje. Čak i ako budemo koračali tamnom dolinom, nećemo se bojati nikakvog zla jer Gospodin je naš štit.
Neka u 2023.-oj sve više i bolje upoznamo i ljubimo Gospodina.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh