Duhovnost

TOMISLAV IVANČIĆ

Europa se treba vratiti svojim korijenima, a korijen Europe je Isus Krist Isus je ubijen kao posljednji najveći prorok svih vremena, sam Bog je došao poučiti nas kako se moramo vratiti Bogu i moralnosti, ne uživanju tijela nego uživanju duha i svetosti, ne uživanju egoizma nego toga da drugima pomognemo

Foto: NicoElNino, Shutterstock
In-eternum - katolički planer

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: NicoElNino, Shutterstock

EUROPA SE TREBA VRATITI KORIJENIMA

▶️Znamo li danas čitati znakove vremena, znati što nam se događa? Protumačiti na tisuće izbjeglica koje dolaze u Europu? Naviještaju Treći svjetski rat, kako kaže papa Franjo.

▶️Znate li što znači da sve vlade svijeta žele moralno uništiti čovjeka, preokrenuti čovjeku pamet, preokrenuti zakone prirode, a zapravo uništiti čovjeka? Jeste li razmišljali odakle to da zakoni štite ubijanje djece, a ne rađanje djece? Na djeci se duša liječi, a mi ubijamo svoje.

▶️U Europi se štiti i eutanazija, odnosno ubijanje bolesnih i starih osoba. Dakle, mi ubijamo početak ljudskog života ali i kraj. Zašto je Europa protiv čovjeka, zašto je i naša vlast pod svaku cijenu htjela uvesti homoseksualni brak, usvajanje djece njima? Odakle to da naše škole žele uvesti odgoj koji uništava spolnost naše djece?

▶️Zašto su sve vlade korumpirane? Jeste li svjesni da su to sve znakovi? Odakle toliko nemorala? Europa je danas postala nemoralna, a nemoralnost je zakonski utemeljena. Možeš rastavljati brak, možeš činiti nepravdu, možeš svoje radnike ne plaćati da se ti bogatiš… Što se zapravo događa? Čitajmo znakove vremena. Moramo postati pismeni. Proroci su se u Starom zavjetu žestoko borili da se narod vrati Bogu, pravdi i moralnosti.

▶️A kad to narod nije činio, narod je bačen u progonstva i razaranja. Sjetimo se Babilona, razaranja Jeruzalema. Sjetimo se da se Isus rasplakao nad Jeruzalemom i nad narodom. Isus je ubijen kao posljednji najveći prorok svih vremena, sam Bog je došao poučiti nas kako se moramo vratiti Bogu i moralnosti, ne uživanju tijela nego uživanju duha i svetosti, ne uživanju egoizma nego toga da drugima pomognemo. Ima li sretnijih od roditelja koji za djecu žive i za njih rade? A upravo je to u Europi propalo. Sjetite se izraelskog naroda koji nije želio slušati Isusa.

▶️Nakon njegove smrti izraelski je narod uništen, cijela zemlja razorena, Hram uništen, oni raseljeni po čitavom svijetu. Sjetimo se i raspada Rimskog carstva. Ako dobro promatramo znakove vremena, vidjet ćemo da je došao kraj Europe, to je sigurno. Ako se ne vratimo moralnom životu, ako nas korupcija bude sve više zahvaćala, ako budemo radili protiv svih Božjih zapovijedi, ako nam bude važan novac, a ne čovjek, ako Isus Krist bude neprestano progonjen, ako Crkva bude progonjena i ne postane zaista konkretna da živi i umire za čovjeka, i ona će nestati s Europom.

▶️Europa treba preobrazbu ili, kako je rekao papa Ivan Pavao II., “Europa se treba vratiti svojim korijenima, a korijen Europe je Isus Krist”.

(Minuta za tebe)

Izvor: Tomislav Ivančić, Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

Druge naslove dr. profesora Tomislava Ivančića možete pronaći na webshopu naše biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh