Svjedočanstva

IZ KNJIGE „MOJE IME JE SOTONA. ZAPISI O EGZORCIZMU"

Egzorcist o ‘ukletoj kući’: Čim sam ušao, osjećao sam se jako zbunjeno Diego je govorio da u njegovoj kući drveni namještaj puca bez razloga, iznenada, dok se sav namještaj pomiče. Ne puno, no micao se, i to sam od sebe. Nije bilo jasno zašto. Došao sam u tu kuću i prva stvar koja me se dojmila kad sam ušao u salon, koji je imao gotičke svodove, bili su životinjski tragovi na stropu

Egzorcist o 'ukletoj kući': Čim sam ušao, osjećao sam se jako zbunjeno

Foto: Pixabay

Možda je najzanimljiviji i najsenzacionalniji slučaj jedne stare kuće koja potječe iz srednjeg vijeka. Tamo me poslao nadbiskup moje biskupije. Zamolba mu je stigla od osobe koja je bila poznata po svojoj staloženosti i ozbiljnosti. Diego je govorio da u njegovoj kući drveni namještaj puca bez razloga, iznenada, dok se sav namještaj pomiče. Ne puno, no micao se, i to sam od sebe. Nije bilo jasno zašto. Došao sam u tu kuću i prva stvar koja me se dojmila kad sam ušao u salon, koji je imao gotičke svodove, bili su životinjski tragovi na stropu. Otisci životinjskih kopita. Siguran sam da apsolutno nisu bili naslikani. Dobro sam provjerio!

Isprva razlog ovih napada nije bio poznat, no, nakon nekoliko mjeseci Diego mi je rekao da je otkrio da je stanar na katu iznad osoba koja gotovo svakodnevno prakticira spiritizam

Blagoslovio sam vlasnika i kuću od vrha do dna i fenomen je nestao nakon nekog vremena. Isprva razlog ovih napada nije bio poznat, no, nakon nekoliko mjeseci Diego mi je rekao da je otkrio da je stanar na katu iznad osoba koja gotovo svakodnevno prakticira spiritizam. I to je zasigurno bio uzrok uznemiravanja. Takve se stvari nikad ne događaju bez razloga! Ponekad uzrok može biti vlastiti kompromis žrtve s okultnim, govorimo o osobama koje su podlegle iskušenju magije. No u ovom slučaju to nije bilo tako. I kad sam ušao u tu kuću, odmah sam se osjećao jako zbunjeno jer su prvo što me se dojmilo bili ti neobjašnjivi otisci.

Iz knjige „Moje ime je Sotona. Zapisi o egzorcizmima – od Vatikana do Međugorja“ autora Fabija Marchesea Ragone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

POSEBNA PONUDA OVOGA ČETVRTKA 5 izvrsnih naslova sniženih 50%!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh