Osobni razvoj

IZ KNJIGE 'DJEVOJKO, MOŽEŠ TO POBIJEDITI'

DVOSTRUKI ŽIVOT Danju bi bila trinaestogodišnja ministrantica i sukapetanica tima navijačica u rimokatoličkoj školi, a u večernjim satima… Ako misliš: „Meni se to nikad neće dogoditi!”, razmisli ponovno. Zašto se ne bi to i tebi dogodilo? Zapravo, ako odlučiš komunicirati sa strancima na internetu, što te može učiniti izuzetkom od takvih komplikacija?

DVOSTRUKI ŽIVOT Danju bi bila trinaestogodišnja ministrantica i sukapetanica tima navijačica u rimokatoličkoj školi, a u večernjim satima…

Foto: Shutterstock

 

„Ali odrekosmo se sramotnoga prikrivanja: ne nastupamo lukavo niti izopačujemo riječ Božju, nego se objavljivanjem istine preporučujemo svakoj savjesti ljudskoj pred Bogom” (2 Kor 4, 2).

 

U izdanju New York Timesa od 22. svibnja 2002., novinar Corey Kilgannon je napisao:

Danju bi bila Christina Long, trinaestogodišnja ministrantica i sukapetanica tima navijačica u rimokatoličkoj školi St. Peter u Danburyju u državi Connecticut, čiji je ravnatelj rekao da je „dobra učenica koja se dobro ponaša”. No u večernjim bi se satima, kažu vlasti, ulogirala na internet predstavljajući se mrežnim imenom LongToohot4u i sloganom „Učinit ću sve barem jednom”. U spavaćoj sobi, kaže policija, koristila se svojim računalom za trolanje chat soba i upoznavanje odraslih muškaraca radi seksa, a kod njezina je bračnog statusa bilo navedeno: „Možda sam slobodna, a možda i ne.”

Jednog ponedjeljka rano ujutro, Christinino je tijelo pronađeno u strmoj provaliji pokraj ceste u Greenwichu. Vlasti kažu…

Jednog ponedjeljka rano ujutro, Christinino je tijelo pronađeno u strmoj provaliji pokraj ceste u Greenwichu. Vlasti kažu da ju je zadavio dvadesetpetogodišnji muškarac iz Greenwicha kojeg je upoznala u jednoj od chat soba. Muškarac, Saul Dos Reis, imao je nekoliko spolnih odnosa s Christinom, kažu vlasti, prije nego što ju je ubio u petak navečer, a njezino tijelo bacio.

Ako misliš: „Meni se to nikad neće dogoditi!”, razmisli ponovno. Zašto se ne bi to i tebi dogodilo? Zapravo, ako odlučiš komunicirati sa strancima na internetu, što te može učiniti izuzetkom od takvih komplikacija? Kako znaš da su naizgled dobri ljudi na drugim računalnim terminalima stvarno zainteresirani za tvoje dobro? Kako znaš da su oni one osobe za koje se predstavljaju? Što ti daje dovoljno povjerenja u njihov karakter da im posvetiš i djelić svoje pozornosti, a kamoli značajno uložiš svoje vrijeme i emocionalnu energiju? Možeš li biti sigurna da oni zapravo nisu masovni ubojice, serijski silovatelji ili pedofili? (…)

Nastavak teksta pročitajte u knjizi „Djevojko, možeš to pobijediti“ autorâ Shannon Ethridge i Stephena Arterburna. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh