Duhovnost

DRUGI NAM MOGU ODUZETI ŽIVOT, ALI BOŽJU DOBROTU NE! Što znači da je Božja dobrota bolja od života? (Psalam 63) Znate li što to znači? :)

Ovo je jedan od najčešće citiranih i opjevanih stihova u čitavoj Riječi Božjoj: „Jer je tvoja dobrota bolja od života, moje će te usne slaviti” (Ps 63,3). Možda se pitate: „Što to znači da je njegova dobrota bolja od života?”

Drugi nam mogu oduzeti život, ali Božju dobrotu ne!

Istina je to da je život kratak. On vene poput trave koja je ovdje jedno vrijeme, a zatim nestaje. Međutim, Božja dobrota traje zauvijek. Za milijun godina od sada Isus će biti jednako blag i dobar prema nama kao što je sada. Drugi nam mogu oduzeti život, ali ne mogu nam oduzeti Božju dobrotu.

Razmislite na trenutak o sljedećem: Bog se ne ljuti na vas zbog vašega neuspjeha. Ako ste spremni ostaviti svoj grijeh, bit će vam oprošteno i bit ćete obnovljeni istoga onog trenutka. Riječ Božja nam govori da ništa ne može doći između našega Gospodina i nas – ni grijeh, ni krivica, ni osuda. Možete reći: „Moj je život blagoslov Gospodinu. U stanju sam radovati se i slaviti ga. Čist sam, slobodan, oprošteno mi je, opravdan sam, posvećen, izbavljen.”

Bog sve ljubi (još uvijek)!  : )

Nije važno kako su jako oni oko nas sagriješili. Bog još uvijek sve ljubi. Zbog toga je poslao svoga Sina. I to bismo trebali propovijedati svijetu!

David je rekao: „Tajit neću dobrote tvoje, ni tvoje vjernosti velikoj skupštini” (Ps 40,11). To je njegova želja za sve nas.

Kad bismo samo mogli shvatiti!

Imamo dobrog, nježnog Oca koji vodi brigu o nama. On je spremio svaku suzu koju smo ikada prolili. On vidi svaku našu potrebu, svaku našu misao. I ljubi nas! Kad bismo samo mogli shvatiti kako je nježan prema nama – koliko strpljiv, brižan, spreman oprostiti i blagosloviti nas – ne bismo to sve mogli primiti. Klicali bismo i slavili dok ne bismo izgubili glas: „Njegova je dobrota bolja od života!”

Autor: David Wilkerson (www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD)

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Najčitanije

Na vrh