Svjedočanstva

ČUDESNA POJAVA MIRISA PADRE PIJA

Dramatično hodočašće i miris kao znak zaštite Pri svakoj opasnosti, zazivasmo Padre Pija i autobusom bi se tada proširio divan miris koji nam je govorio kako nas on štiti

miris padre pija

Foto: Pixabay

 

O. Alberto D’Apolito, vjerni duhovni brat Padre Pija, koji je bio uz njega preko pedeset godina i koji je imao sreću poznavati ga, ispričao je mnogo događaja vezanih za čudesnu pojavu mirisa Padre Pija.

„Preko mirisa, Padre Pio omogućio mi je osjećati svoju nazočnost i kada sam bio daleko od njega”, ispričao mi je.

Hodočašće i miris kao znak zaštite

„Jednog dana, u rujnu 1955., kada sam bio župnik u San Severu, odlučih pratiti pedesetak župljana na hodočašće Gospi od Suza u Sirakuzi, na Siciliji. Prije polaska, poželio sam pozdraviti Padre Pija. „Pođite s nama”, zamolio sam ga.

„Samo vi krenite”, odgovorio mi je, „ja ću vas pratiti.”
„Iz te sam rečenice shvatio kako će nas on štititi tijekom putovanja.”
„Krenuli smo i bilo je to dramatično putovanje. Svašta se događalo. Najprije su hodočasnici osjetili bolove u trbuhu, jer su pohlepno jeli dinje koje su se pregrijale na suncu.

Pri svakoj opasnosti, zazivasmo Padre Pija i autobusom bi se tada proširio divan miris koji nam je govorio kako nas on štiti

Na cesti između Caltanissete i Palerma, dok smo se nalazili usred prirode, autobus je, u noći, morao stati jer je cesta bila zakrčena gromadama kamenja i panjevima. Pri svakoj opasnosti, zazivasmo Padre Pija i autobusom bi se tada proširio divan miris koji nam je govorio kako nas on štiti.”
„Vrativši se kući, otišli smo u San Giovanni Rotondo zahvaliti Padre Piju a on je, prije nego smo izgovorili što nam se sve dogodilo, smijući se, rekao: „Lijepo ste se pokazali s onim dinjama i nakon toga, na onoj cesti na putu u Palermo. Koliko straha!…”

„U opasnostima i poteškoćama kroz koje sam prolazio nastavio sam osjećati miris Padre Pija i nakon njegove smrti.”

Za Book.hr priredila I. A.

Padre Pio - čudesni život; Autor: Renzo Allegri; Nakladnik: Figulus

Iz knjige „Padre Pio – čudesni život“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Hit knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

POLAZAK IZ MUNCHENA

Prijavi se na četverodnevno hodočašće Padre Piju. 

📅27. rujna – 1. listopada

POLAZAK IZ ZAGREBA

Prijavi se na četverodnevno hodočašće Padre Piju. 

📅25. – 29. listopada

Najčitanije

Na vrh