Duhovnost

SAVEZ S BOGOM

Dopusti Bogu da riješi tvoje probleme

Dopusti Bogu da riješi tvoje probleme

Foto: Shutterstock

 

Dogodi li ti se da sagriješiš, što svi pod utjecajem tjelesne naravi ponekad činimo, dođi pred Oca i priznaj mu svoj grijeh. „Ako priznajemo svoje grijehe, vjeran je on i pravedan: oprostit će nam grijehe i očistiti nas od svake nepravednosti“ (1. Ivanova 1:9). To oproštenje je posljedica Saveza.  Isus je jamac tvog Saveza s Bogom na temelju kojeg možeš smjelo prilaziti k Ocu. Problemi koje ti smatraš nerješivima su za Boga prava sitnica.

Kad god se nađeš u bezizlaznoj situaciji, sjeti se da si u Savezu s Ocem. Ako nemaš dovoljno znanja  i mudrosti za rješavanje nekog problema, sjeti se da je On tvoja Mudrost. Bog se raduje kada mu dozvolimo da rješava naše probleme. Dopusti mu da ti pomogne u situacijama s kojima se susrećeš. To će donijeti slavu Njegovu imenu. Budeš li se dao prevariti misleći da tvoji problemi i molitve zamaraju Boga, doista ćeš se naći u bezizlaznom položaju.

Što se više budeš oslanjao na vlastite snage, to ćeš dublje tonuti u probleme. Isus je rekao da se ne trebamo moliti Njemu jer u Njegovo ime možemo doći direktno pred Boga. Stupanje pred Božje prijestolje je čin poslušnosti (Ivan 16:23). Naš Otac je vjeran svojoj Riječi. Za Njega Isusovo ime znači isto što i tvoje. Čim si stupio u Savez s Bogom, ime Isus je postalo tvoje novo ime, jer si ti “jedan duh s Njime”. Sada imaš autoritet i pravo upotrebljavati to ime u svakoj životnoj situaciji.

„Do sada niste ništa u moje ime molili. Molite i primit ćete da vaša radost bude potpuna“ (Ivan 16:24).

Ulomak iz knjige „Krvni savez” autora Stena Nilssona.

Izdavač: Riječ Života.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh