Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Dolazim tvojoj milosti i kažem ti, Isuse, obnovi moje srce, moje osjećaje, uzmi moje strahove i dotakni srce moga supružnika

RAZMATRANJE I MOLITVA

Oče, ti si stvorio svakog čovjeka, ti si i u meni i u mome supružniku. No, vidim li ja to, vidim li tebe u supružniku? Koga vidim kada gledam supružnika, kada razmišljam o njemu/njoj? Tko je on/ona za mene uistinu? Živimo zajedno, prolazimo zajedno kroz mnogo toga, žurimo, no jesam li barem nekoliko puta istinski zastao/zastala i upitao/upitala se: „Tko je u dubini duše moj supružnik, zašto ga/ju je Bog dao baš meni, koji je njegov/njezin karakter, tko je uistinu on/ona i zašto smo baš nas dvoje zajedno?“ Zanima li me uistinu sve to? Kada sam se posljednji put zapitao/zapitala s čime se moj supružnik bori, koje rane nosi na srcu, jesam li ga/ju čime povrijedio/povrijedila? Jesam li nekim svojim postupkom odbacio tebe, Bože, u njemu/njoj? Ukoliko nisam, pitam se gdje je moj fokus u braku i koji je moj cilj, što vidim u supružniku i kod supružnika? Kada sam posljednji put Bogu predao/predala srce svoga supružnika, njegove/njezine rane, kada sam se zapitao/zapitala jesam li ja dobar supružnik, kada sam zamolio/zamolila Boga da me učini boljim supružnikom, kada sam zahvalio za naš brak, za njegov/njezin život? Pa zar ne vidim da je to Božji dar? Ili vidim samo negativno, probleme, njegove/njezine pogreške, ono što ne daje?

Daj mi snage da mu se danas ispričam za svoje krive postupke

Možda si mislim, pa i moje je srce ranjeno, i moje srce treba pažnju, zašto on/ona ne razmišlja o meni, zar ja nemam potreba, pravo? Itekako imam, no tu leži bogatstvo braka, odnosa i put k svetosti, ukoliko to želim prepoznati i na to se odlučiti, zazvati pomoć s Neba. No, s druge strane, određene me situacije prečesto odvedu u zaslijepljenost, često se preda mnom pojave prepreke blagoslovima, i prečesto počnem tonuti u nezadovoljstvo, u tugu, u očaj; udaljujem se od supružnika, a često i od Boga. Netko silno želi da konstantno budem fokusiran/fokusirana samo na sebe i na svoje potrebe. I padnem – to odlučim, odaberem, često nesvjesno! A onda postanem frustriran/frustrirana, počnem se ljutiti, imam mnoštvo negativnih pitanja, počnem „podizati slučajeve“ protiv supružnika. Uđem u vrtlog negativnih osjećaja, koji me tada vode i odjednom osoba koju sam odabrao/odabrala za sebe počne u mojim očima gubiti vrijednost, ne samo kao supružnik već i kao čovjek. I sve kao da tone.

Žao mi je što ne vidim srce supružnika koje treba tebe i mene, a ja odbijam i tebe i njega/nju

Koliko često povjerujem u sve to! Želim zastati, želim doći Istini. Zar ne vidim koliko sam prevaren/prevarena? Isuse, želim se pronaći u tebi, tebi predati svoje rane, vidjeti koliko vrijedim u tebi. Molim te za tu milost. Kajem se što u takvim trenucima ne tražim tvoju milost, tvoju pomoć, tvoje vodstvo, tvoju ljubav, što ti ne dolazim takav kakav / takva kakva jesam i predam ti se. Žao mi je, Isuse! Žao mi je što ne vidim srce supružnika koje treba tebe i mene, a ja odbijam i tebe i njega/nju. Oprosti što ne vidim kolike „poene“ za nebo time propuštam, što propuštam obnoviti brak s tobom. Dolazim tvojoj milosti i kažem ti, Isuse, obnovi moje srce, moje osjećaje, uzmi moje strahove i dotakni srce moga supružnika. Daj mi snage da mu se danas ispričam za svoje krive postupke te da danas i ubuduće, često, predajem njegovo/njezino srce i rane tvome Presvetom Srcu! Hvala ti na toj milosti i daru!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često različitosti muškaraca i žena dolaze u braku do izražaja; često nas frustriraju jer ih ne razumijemo ili ne shvaćamo ozbiljno, nego smo zagledani u sebe i po sebi mjerimo. Često ne razmišljam na takav način i ne razumijem da su trenuci odricanja za supružnika ustvari moj najveći blagoslov i blagoslov za cijelu obitelj. No, teško mi je odlučiti zastati, predati to Gospodinu, pa upadnem u kušnje, mislim da nisam poštovan/poštovana, da od supružnika ne primam dovoljno pažnje i ljubavi. I onda krenu grubi tonovi. A na kraju odustanemo, povučemo se, negativni nas osjećaji preplave i vode, a da toga nismo ni svjesni. To su trenuci kada i on/ona i ja propuštamo najveće blagoslove za naš brak.

Što ti znače sljedeće riječi, vjeruješ li u njih ili smatraš da su one namijenjene samo supružniku: „Nije vas zahvatila druga kušnja osim ljudske. Ta vjeran je Bog: neće pustiti da budete kušani preko svojih sila, nego će s kušnjom dati i ishod da možete izdržati“ (1 Kor 10,13)?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh