Osobni razvoj

NISI SAMA

Djevojci koja nema dečka „Možda si bila povrijeđena u prošlosti. Možda se osjećaš kao da te nitko ne može voljeti. Možda misliš da netko nema što voljeti kod tebe, ali varaš se. Molim te, shvati, voljena si…“

Foto: Shutterstock


Viđena si

Možda se osjećaš kao da si nevidljiva. Možda se ponekad osjećaš kao da ne postojiš. Možda se pitaš jesi li prekrivena plaštem nevidljivosti koji te skriva od muških pogleda. No, u krivu si. Vide te. Na zabavama si uvijek ona djevojka koja stoji sama u kutu. Nikad te nitko nije pozvao na ples. U društvu si jedina koja nema dečka.

Poznaju te

Vjerojatno misliš da nitko ne zna za tebe. Misliš da te ni jedan dečko ne želi upoznati. Sigurno si obeshrabrena i osjećaš se usamljeno. Možda dečki ne čekaju u redu da bi razgovarali s tobom, možda nećeš ići na spoj u bliskoj budućnosti, ali svejedno te netko poznaje.

Lijepa si

Jesi. Vjerojatno sad okrećeš očima ili se podsmjehuješ, ali istina je. Možda se dečki ne dive tvojoj ljepoti, možda ti budući dečko neće svaki dan govoriti da si lijepa. Možda se osjećaš neprivlačnom ili običnom, ali lijepa si.

Voljena si

Možda si bila povrijeđena u prošlosti. Možda se osjećaš kao da te nitko ne može voljeti. Možda misliš da netko nema što voljeti kod tebe, ali varaš se. Molim te, shvati, voljena si.

Vrijediš

Zaslužuješ ljubav i pažnju. Možda smatraš da ništa ne zaslužuješ, pogotovo ne ljubav i pažnju. Možda ti je netko rekao da ne vrijediš ili si imala dečka koji se tako ponašao prema tebi. Ali to nije istina, vrijediš.

„U tvom životu ne mora postojati ‘princ na bijelom konju’ da bi bila voljena“

Dakle, djevojko koja nemaš dečka, vide te. Čak i ako se osjećaš nevidljivom u moru lijepih djevojaka, vidi te Otac. Čak i ako te nitko ne zove na ples ili ne gleda u tvom smjeru, vidi te Bog. Ne postoji mjesto na koje se možeš sakriti od Njegovog pogleda.

Djevojko koja nemaš dečka, poznaju te. Oko sebe vidiš parove i osjećaš se usamljenom, ali nisi sama, poznaju te. Štoviše, bila si poznata prije početka vremena. Čak i ako se trenutno ni jedan dečko ne trudi upoznati te, to nije zato jer nisi vrijedna upoznavanja. Bog te vidi i želi provoditi vrijeme s tobom. Tvoj te Otac jako dobro poznaje.

Djevojko koja nemaš dečka, lijepa si. Vjerojatno vidiš oko sebe djevojke za koje se dečki otimaju i pitaš se što to one imaju, a ti nemaš. Pretpostavljam da si došla do ovog zaključka: ljepše su, mršavije, duhovitije, društvenije, zabavnije… Da, lijepe su, ali i ti si lijepa. Nemaš ni jednu manu jer si savršeno stvorena na sliku savršenog Oca.

Djevojko koja nemaš dečka, voljena si. U tvom životu ne mora postojati „princ na bijelom konju“ da bi bila voljena. Ako mi već ništa drugo ne vjeruješ, vjeruj mi da si voljena. Jako si voljena! Toliko jako da je netko umro za tebe! Isus je umro da bi ti spasio život, ima li veće ljubavi?

Dovoljna si

Na kraju, vrijedna si. Zaslužuješ dečka koji će te poštivati i cijeniti. Zaslužuješ nekoga tko će prema tebi biti strpljiv i nježan. Budi dama i pričekaj takvu osobu. Ne trebaš biti mršavija, zabavnija, pametnija, talentiranija ili bilo što drugo. Ti si savršena baš takva kakva jesi, imala dečka ili ne.

P.S. Dovoljna si. 😊

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh