Razmišljamo o evanđelju

LORENZO MONTECALVO

DEMON ZAVISTI Nemoj se obeshrabriti ako te progoni neka zavidna osoba I Isusu su zavidnici govorili da On izgoni đavle u sotonino ime. Nastavi činiti dobro jer laž (tama) ne može pobijediti Istinu (Svjetlo)

Foto: Pixabay, Mirosław i Joanna Bucholc

 

Ako si darežljiv prema siromasima i činiš to iz ljubavi prema Gospodinu i prema siromasima, zavidnik će ti reći da tvoja darežljivost proizlazi iz đavolske želje da te drugi cijene kao darežljivu osobu. Zavidni klevetnik će ići okolo bacajući izmet na tvoju osobu.

Ako ti moliš i revno pohađaš kršćansku zajednicu jer se želiš obratiti i sve više vjerovati Evanđelju, zavidnik će ti reći da ideš u crkvu da bi se prikazao pobožnim i bogobojaznim u očima drugih

Ako postiš jer želiš vršiti pokoru za svoje grijehe i bolje se pripremiti za molitvu, zavidnik će ti reći da postiš pokrenut đavolskom željom da izgledaš kao Božji asketa. Reći će to ne samo tebi, nego svim tvojim prijateljima dok tvoja reputacija ne bude uništena.
Ako ti moliš i revno pohađaš kršćansku zajednicu jer se želiš obratiti i sve više vjerovati Evanđelju, zavidnik će ti reći da ideš u crkvu da bi se prikazao pobožnim i bogobojaznim u očima drugih i potrudit će se da širi laži na svakom uglu tvojega mjesta.

Sve grijehe je oprostio Isus osim klevetanja

Nemoj se obeshrabriti ako te progoni neka zavidna osoba. I Isusu su zavidnici govorili da On izgoni đavle u sotonino ime. Nastavi činiti dobro jer laž (tama) ne može pobijediti Istinu (Svjetlo).
I ocu Piju je rečeno da su njegove stigme plod njegovog saveza sa sotonom. Nažalost i u hijerarhijskoj Crkvi sa svom težinom boravi đavao zavisti. Mnogi sveti svećenici nisu zaređeni za biskupe zbog zavidne braće koji su bacili blato na svoju subraću. Sve grijehe je oprostio Isus osim klevetanja, što je grijeh protiv Duha Svetoga koji je Duh Istine. Zavidnik govori i izjavljuje da je svetac đavolski, a da je zli svet.

Kada je zavidnik mislio da me je oborio ustima u prašinu, Gospodin me je postavio na prijestolje slave

Anonimna pisma napisao je đavao. Zato koji ih piše sin je đavla gospodara laži. Koji puta sam i ja bio predmet demona zavisti. Ali Bog me je uvijek branio od otrova zavisti. Kada je zavidnik mislio da me je oborio ustima u prašinu, Gospodin me je postavio na prijestolje slave. Molimo za klevetnike da se obrate i spase.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh