Duhovnost

BERTA PETIT

Đavao belgijskoj mističarki: „Ja ću se boriti protiv vas do kraja, opsjedajući umove, otvrdnjujući srca, hraneći strasti“ Zli ju je bacio niz 18 stuba, zbog ozljeda provela je osam dana u krevetu

Đavao belgijskog mističarki: „Ja ću se boriti protiv vas do kraja, opsjedajući umove, otvrdnjujući srca, hraneći strasti“

Foto: Pixabay

 

Jedna duša tako kontemplativna i istovremeno tako aktivna, kao što je Berta, morala je očekivati da će se zli umiješati u njezine poslove i djelovati protiv pobožnosti koja tako izravno pogađa njegove interese. I zaista, đavolja intervencija nije kasnila. Prema riječima gospođice K., već se prije rata bio očitovao pomičući namještaj po kući i povlačeći lance po stubama.

„Ja ću se boriti protiv vas do kraja, opsjedajući umove, otvrdnjujući srca, hraneći strasti.“

Od listopada 1914. tri su putnika bila uzela u najam jedan apartman u Luzernu. 13. prosinca Berta je izlazila iz gradske katedrale (bila je otišla zagovarati za jednu stvar koja joj je bila na srcu), kad začuje jedan glas, piskav od mržnje kako joj govori: „Ja ću se boriti protiv vas do kraja, opsjedajući umove, otvrdnjujući srca, hraneći strasti.“ Službenica Božja odmah se okrene, ali ne vidje nikoga.

bila je na putu da siđe niz sljedeće stubište, kad je jedan silan udar baci niz 18 stuba te je imala dojam da je ostala trenutno mrtva

Nastavljajući moliti, siđe niz nekoliko stuba koje su je odvajale od jedne platforme i bila je na putu da siđe niz sljedeće stubište, kad je jedan silan udar baci niz 18 stuba te je imala dojam da je ostala trenutno mrtva ili, najmanje, da je iščašila sve udove. Bolno isprebijana, ipak se je uspjela povratiti, ali je morala ostati u krevetu osam dana.

„Pati za djelo i za svoju domovinu“

„Pati za djelo i za svoju domovinu“, reče joj s neizrecivom slatkoćom božanski Učitelj sutradan za vrijeme svete pričesti. Nesumnjivo, ona je tako unaprijed platila veliku radost koja ju je čekala na kraju Marijina mjeseca 1915.

Nastavak čitajte u knjizi „Berta Petit i pobožnost Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu“ autorice Irene Corone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju po sniženoj cijeni od 45 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh