Duhovnost

SVETA ISPOVIJED

Dar bez kojeg bismo bili izgubljeni za vječnost

Foto: Pixabay

 

Mi nismo anđeli, već osjećajna stvorenja, stvorena i od tijela, i stoga potrebna stvarnošću riječi zaodjenuti sve ono što nam ključa u duši, bilo u dobru, bilo u zlu.

Dovoljno je vidjeti koliko se „laičkih“ ispovijedi donosi u suvremenim tjednicima. I to su, među ostalim, najčitanije stranice mnogih čitatelja.

Ima i onih koji, uprljavši se teškim zločinom, i ostajući neotkriveni, nakon mnogo godina osjećaju potrebu progovoriti: sami se optužuju, bivaju procesuirani i završavaju na robiji. Razmišljaju: „Bolje unutra, a sa ‘žabom krastačom’ vani, negoli vani, ali sa ‘žabom krastačom’ unutra“.

Ako bi ti bio potreban veliki kirurški zahvat da ti se spasi život, što bi učinio? Iako bez apsolutne sigurnosti u dobar ishod, prihvatio bi i dao pristanak, iako bi te zahvat koštao mnogo novaca, iako bi bio prilično bolan i iako bi zahtijevao dug oporavak.

U ispovijedi Gospodin čini mnogo više: ne poklanja ti koju godinu života, nego vječni život, i ne traži te novac, ne daje ti trpljenje i ne nalaže ti nikakav oporavak. Ukratko: Isus tvojoj duši može dati mnogo više od onoga što liječnik može dati tvome tijelu… mnogo više, i za mnogo manje…!!!

Hvala, Gospodine Isuse, što si nam dao tako velik dar, bez kojega bismo bili izgubljeni za vječnost!

Ulomak iz knjige „Ispovjednik se ispovijeda“ autora don Enza Boninsegna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh