Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Dajem ti, Oče, svoje srce, otvaram ga s vjerom, da silno blagosloviš srce moga supruga / moje supruge

RAZMATRANJE I MOLITVA

Predajem ti, Oče, svoje srce, kako bi blagoslovio moga supružnika. Možda ovog trena, zbog određenih situacija mislim da to ne zaslužuje, a možda smatram da itekako zaslužuje. Kako bilo, molim te, Oče, da kroz moje riječi i kroz moje otvoreno srce, ovog trena poteče tvoja milost kako bi ona dotakla moga supružnika. Iscijeli sve njegove/njezine rane, uzmi sve boli, tugu i zarobljenosti; iscijeli ga/ju snagom svoga Imena. O hvala ti za njega/nju! Vapim ti, dotakni ga/ju, jer znam da on/ona nije loša osoba, da nije loš supružnik. Iako mi, zbog raznih situacija misli često govore suprotno, znam da je to laž. I znam da kroz mene prečesto progovaraju i rane i napasti. Znam da je on/ona tvoje ljubljeno dijete, koje treba tvoju ljubav, tvoju pažnju, no treba i mene, svoga supružnika, a ja to prečesto ne vidim, prečesto sam zatvoren/zatvorena pa tvoja milost ne može djelovati preko mene na njega/nju.

Daj mi snage i poniznosti da ovoga trena mogu u potpunosti prepustiti svoje srce

Kajem se zbog toga i otvaram ti svoje srce. Znam da si ti vjeran Bog i da se nikada ne oglušuješ na iskrenu molitvu. Daj mi snage i poniznosti da ovoga trena mogu u potpunosti prepustiti svoje srce i dopustiti ti da kroz njega silno blagosloviš moga supruga / moju suprugu, da ga/ju dodirneš, ozdraviš, iscijeliš, obratiš, podigneš. Napose te molim za one trenutke kada sam ga/ju ja svojim krivim i grešnim djelima povrijedio/povrijedila, kada sam, umjesto da svoje srce otvorim i budem blagoslov, svojim zatvorenim srcem pokazao/pokazala krivu sliku tebe. Kajem se za trenutke kada sam svoga supruga / svoju suprugu odbacio/odbacila i tako dopustio/dopustila da grijeh izrani i mene i njega/nju. Oprosti mi! Prođi sada svojom milošću i dodirom kroz moje srce da, kada prođeš, tvoja ljubav iscijeli i mene i njega/nju; da nas tvoja ljubav ujedini, ponovno snažno spoji, donese mir, otvori oči, sruši sve zidove, postavi nove temelje našeg odnosa, braka, obitelji.

U tvoje Ime proglašavam ovog trena slobodu naših srdaca, duha, duše i tijela

Vjerujem ti kao nikada do sada da ti ovog trena želiš činiti nešto novo u mome braku, u meni, u mome suprugu / mojoj supruzi i da ćeš to učiniti. Želim biti strpljiv/strpljiva, no u tvoje Ime ovog trena proglašavam slobodu naših srdaca, duha, duše i tijela. Neka sila tvoga Svetoga Duha ovog trena promijeni život moga supružnika i uvede ga u tvoju svetost, ljubav i nadu. Hvala ti!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Umjesto da blagoslivljamo, prečesto svojim riječima i djelima unosimo još veći razdor. Umjesto da teške trenutke vidimo kao trenutke kada se možemo posvetiti, mi prečesto odabiremo drugačije. Jer, na Nebo ćemo pred Gospodina donijeti samo ono što nam nije uzvraćeno na zemlji, odnosno svoje nesebično davanje. A kome bismo se više trebali nesebično davati nego osobi koju je Bog stavio u naš život da nas upotpuni? No, gledajući u sebe, pogleda uprta u sebe, ne vidimo druge, a prečesto ne vidimo da nas je Bog poslao da budemo blagoslov drugima, napose obitelji. Bez njega ne možemo, ali s Njim možemo. Ako želiš nadoknaditi sve učinjene greške i izgrađivati se u svetog supružnika, dopuštaj Bogu da kroz tebe bude blagoslov, da ne budeš pametniji/pametnija od njega i da grešnim postupcima ne upadaš u gorčinu, grijeh i tko zna što. Past ćeš, nebitno, ustani, otvori se, dopusti, odluči se…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh