Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Daj da mi život ne prođe u okrivljavanju supruga/supruge, djece, u opravdavanju…

RAZMATRANJE I MOLITVA

Moj brak, moje roditeljstvo, ovoga trena, danas (jer danas je ono jedino sigurno što imam), trebali bi izražavati čin nesebičnog davanja, Božje naravi, trebali bi predstavljati mene kao borca. A trebao/la bih se boriti da moje misli, riječi i djela, uz moje odluke, napor i prvenstveno Božju milost, budu takve da izgrađuju, tješe. U tim svojim nastojanjima, znam, sigurno ću i pasti, ali ustat ću i nastaviti, s Božjom milosti, izgrađivati buduće naraštaje koji će biti svijetli i sveti primjer ovome svijetu. Želim promisliti o ovome: kada trebam provoditi vrijeme sa suprugom, djecom, što mi je tada u mislima i, još bitnije, činim li tada najprije ono što meni odgovara, a da o njihovim prijedlozima niti ne razmislim, nego ih odbijam, naljutim se, dok u isto vrijeme očekujem da moje uvijek prođe?

Koliko često pokušavam učiniti ono što će izgraditi moj brak i roditeljstvo i razveseliti mog supružnika i djecu?

Nastojim li što je više moguće gledati što njima treba? Činim li to iz čiste ljubavi, a ne samo kroz rad, davanje, jer eto moram, pa sam na kraju ljut/a i postanem bezvoljan/bezvoljna? I trebam se zapitati koliko često sam zahvalan/zahvalna zato što mogu od srca dati ono što znam da je ispravno, a da ne tražim ništa zauzvrat? Koliko često pokušavam učiniti ono što će izgraditi moj brak i roditeljstvo i razveseliti mog supružnika i djecu? Koliko se često dajem nesebično shvaćajući da ću tek tada i ja biti uistinu sretan/sretna i ispunjen/ispunjena? Želim li i ja, kao u ono vrijeme odabrani Božji narod, postati potpuno slijep/slijepa: najprije klicati Kristu, a zatim ga – kada mi pokaže da je najveća snaga svijeta poniznost, služenje i prepoznavanje njega u svome suprugu/supruzi, svome djetetu – ponovno odbaciti time što ću se osjećati ljutito, prevareno jer stvari ne idu po mome i time što ću za to optužiti svoje najbliže?

Oslobodi me svezanosti na očima i duhu, uvedi me u istinu i daruj mi novo srce!

Sigurno je i moje srce ranjeno, slabo, sigurno i ja imam prava, no prvo se želim pitati tražim li svoja prava postupcima koje osuđujem kod svojih najbližih.

Isuse, predajem ti svoju slabost, mlakost, one svoje misli koje su zarobljene sotonskim prevarama i osobnim stavovima i molim te da me ispuniš Duhom Snage i Odvažnosti da postanem borac za svoj brak, djecu i buduće naraštaje. Daj da mi život ne prođe u okrivljavanju supruga/supruge, djece, u opravdavanju, da se ne dam prevariti i da ne dopustim ranama da mnome upravljaju. Molim te, daj da se odvažim i da svojim životom, svojim djelima u braku i obitelji svjedočim tebe. Često je potrebno toliko malo, a ja prečesto nisam kadar/kadra učiniti ni to, no nalazim stotinu izlika pred tobom, koji si svemoguć! Oslobodi me svezanosti na očima i duhu, uvedi me u istinu i daruj mi novo srce!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Dođu problemi, dođe napast, dođu trenuci kad se pokažu sve naše različitosti i to nas često razdvaja jer smo prije svega okrenuti sebi. Koliko sam zahvalan/zahvalna za sve ono što imam? Smatram li da su drugi dobili više, da je nepravedno raspoređeno ili mislim da nemam za što zahvaliti? Upravo to je taktika koja nas drži daleko od istine uvjeravajući nas da je laž istina. Istina oslobađa, istina izgrađuje, istina mijenja, u istini je Bog. Opravdavam li ja laži i predstavljam li ih ponekad kao istinu? Ne želim se osuđivati, već želim danas dati prostora Duhu Svetome da me uvede u istinu i da me oslobodi, da spasim svoju dušu.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh