Duhovnost

DAVID WILKERSON

Da bi naš slomljeni život uskrsnuo u Kristu najprije trebamo doći do točke kad ćemo ovako zavapiti Naše osobno „veliko buđenje” dolazi onoga dana kad pogledamo u svoj život i zavapimo na ovaj način...

Da bi naš slomljeni život uskrsnuo u Kristu najprije trebamo doći do točke kad ćemo ovako zavapiti

Kad govorim o velikom buđenju, govorim o onome što Pavao opisuje kao otkrivenje i prosvjetljenje:


„…da vam Bog našega Gospodina Isusa Krista, Otac slave, dadne duha mudrosti i otkrivenja da ga potpuno upoznate: da vam dadne prosvijetljene oči vašeg srca da uvidite koliku nadu pruža njegov poziv, koliko bogatstvo slave krije njegova baština među svetima, koliko je u nama koji vjerujemo izvanredno velika njegova snaga koja odgovara djelotvornosti silne moći njegove” (Ef 1,17-19).

Pavao je govorio Efežanima: „Molim da vam Bog da svježe otkrivenje i da vam otvori oči na poziv koji vam je uputio. Tražim ga da vam da novo razumijevanje o vašoj baštini, bogatstvu u Kristu koje pripada vama. Postoji silna moć koju Bog želi osloboditi u vama. To je ista moć koja je bila u Isusu. Da, ista moć koja je u ustoličenom Kristu na nebu sada je i u vama.”

Prema Pavlu: „(Božja silna moć) što je pokaza u Kristu uskrisujući ga od mrtvih i postavljajući ga sebi s desne strane na nebesima”, ista je „izvanredno velika njegova snaga, nama koji vjerujemo” (Ef 1,20.19). Iz tog razloga, Pavao potiče: „Sami sebe ispitajte jeste li u vjeri” (2 Kor 13,5).

Kako trebamo ispitati sami sebe? To činimo mjereći sami sebe naspram strahovitih obećanja Božjih. Sami sebe trebamo pitati: „Koristim li Kristova sredstva da se oduprem đavlu? Posežem li za njegovom silom da pobijedim grijeh? Živim li neprestano u radosti, miru i počinku koji je Isus obećao svakom vjerniku bez izuzetka?”

Vaše osobno „veliko buđenje” dolazi onoga dana kad pogledate u svoj život i zavapite:

„Život u Kristu mora biti više od ovoga. Svi su se moji planovi izjalovili, svi moji snovi srušili. Živim kao rob svojim strahovima i tjelesnim požudama. Ali ne mogu tako dalje.

Znam da me Gospodin pozvao k životu koji je više od ovog poraženoga. Ne želim biti licemjer. O Bože, postoji li zapravo mjesto gdje ćeš me opskrbiti snagom da živim pobjedonosno? Jesi li stvarno voljan učiniti me i više nego pobjednikom u mojim kušnjama? Je li istina da si se pobrinuo da imam mjesto savršena mira usred svojih borbi?

Je li doista moguće da imam neprestanu prisnost s tobom? Je li istina da ne moram više upadati u bezvoljnost ili se boriti da ti ugodim? Postoji li zapravo mjesto počinka u tebi gdje nikada više neću trebati probuđenje jer mi vjera ostaje postojana?”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh