Svjedočanstva

VLČ. JOSIP LEVAKOVIĆ

ČUDO – ALI PRAVO, BOŽJE! Voditelj misije u Dublinu podijelio svjedočanstvo mladića, koje je dobio na dan sv. Franje Mladić, koji je kroz nekoliko godina bio član zajednice u Dublinu, a potom se vratio u Domovinu, velečasnom Josipu poslao je, na sam blagdan svetog Franje, predivno svjedočanstvo o putu koji je Bog namijenio za njega

Foto: Hrvatska katolička misija Dublin – IrskaMartina Fišić

Voditelj Hrvatske katoličke misije u Dublinu, vlč. Josip Levaković, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije, prvi službeni dušobrižnik za Hrvate u ovoj otočnoj zemlji, na Facebooku Misije objavio je predivno svjedočanstvo mladića, nekadašnjeg člana zajednice u Dublinu, a danas postulanta.

Njegovu vam objavu prenosimo u cijelosti:

„Prije nekoliko dana primio sam poruku putem WhatsApp-a u kojoj je pisalo sljedeće: „Vlč. Josipe, stigao je odgovor od provincijala, primio me je u postulaturu… Krajem listopada idem u Imotski! Rekao sam svojima. Plakali su cilo jutro…”

‘Dao Bog da se i u ovoj našoj zajednici barem jedna duša odluči slijediti Gospodina. Amen.’

Pa nastavlja: „Moram Vam nešto reći. Gore u Dublinu, jedne nedjelje na Svetoj misi – bila je misa za duhovna zvanja – i Vi ste u Vašoj propovijedi rekli, citiram: ‘Dao Bog da se i u ovoj našoj zajednici barem jedna duša odluči slijediti Gospodina. Amen.’
Ja sam u tom trenutku nešto osjetio u svom srcu što ne mogu objasniti, ali sam u sebi rekao: ‘Ja to neću, nema šanse!’
Ali evo, potpisujem Gospodinu kapitulaciju. On pobjeđuje!”

Svjedok sam njegovim dvosatnim, a nekad i dvoipolsatnim putovanjima (pješice, busom…) od kuće do crkve u Dublinu – i obrnuto

Poruka je stigla od našega Silvia Romca, koji je rodom iz Glavica kod Sinja, a koji je kroz nekoliko godina bio član naše zajednice u Dublinu. Svjedok sam njegovim dvosatnim, a nekad i dvoipolsatnim putovanjima (pješice, busom…) od kuće do crkve u Dublinu – i obrnuto. I nikada problem. Nikada.
Čudo! Ali pravo – Božje!

A sjećam se kako ga je Gospodin lijepo „brusio” dok je bio u Irskoj… I dao se on Njemu brusiti, oblikovati…

U domovinu se vratio koncem srpnja 2019. Ove godine, u srpnju, sreli smo se u Sinju u Gospinoj crkvi, gdje smo zajedno molili i gdje mi je govorio o poduzetim koracima koji vode prema franjevaštvu… Kakva je radost bila na tome licu! A sjećam se kako ga je Gospodin lijepo „brusio” dok je bio u Irskoj… I dao se on Njemu brusiti, oblikovati…

Ima li prigodnijeg termina od blagdana sv. Franje za ovakvu lijepu vijest? I vjerujem li u snagu molitve koja ne posustaje i kad Gospodin „brusi” po mnogim kušnjama?

Bogu hvala i na još jednom zvanju u našem narodu! Molimo za našega Silvia! Molimo da ustraje! Molimo za mnoga nova duhovna zvanja u Domovini i ovoj našoj zemlji Irskoj!”, završio je vlč. Josip u svojoj objavi.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh