Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Čovjek vjere se ne boji Sotone, no Sotona se boji čovjeka vjere

Čovjek vjere se ne boji sotone, no Sotona se boji čovjeka vjere

Foto: Shutterstock

 

(Lk 10,17-24)

U Crkvi postoje neki svećenici koji se, umjesto da utjeruju strah Božji u srca ljudi, obvezuju staviti strah od Sotone u srca mnogih ljudi. Iz tog razloga ovi kršćani svugdje vide vraga i osjećaju se progonjeni njegovom prisutnošću. Ti su kršćani prije svega vrlo daleko od Crkve i imaju samo prirodnu religioznost. Uvijek traže egzorcista. Naravno, sigurno postoji đavolski posjed, ali mnogo je puta samo stvar u tome što ne želimo nositi križ. Za te je ljude egzorcizam oslobađanje od boli i patnje.

Konj je počeo divljati. Dok je svetac pokušavao ukrotiti konja, ugledao je đavla pokraj sebe. Nadnaravnom čvrstoćom sveti je Gerard, u ime Isusovo, naredio sotoni da uzme uzde i iznese ih iz rijeke

Odrasli čovjek vjere ne boji se sotone ili njegove izrođene djece. Čovjek vjere ima moć nad sotonom i njegovom djecom. Sjećam se događaja iz života svetog Gerarda Maielle. Jedne noći, na povratku u svoju redovničku kuću, koja se još uvijek nalazi u Delicetu (Italija), izbila je oluja dok je na konju prelazio rijeku Cervaro. Konj je počeo divljati. Dok je svetac pokušavao ukrotiti konja, ugledao je đavla pokraj sebe. Nadnaravnom čvrstoćom sveti je Gerard, u ime Isusovo, naredio sotoni da uzme uzde i iznese ih iz rijeke. Tako se je i dogodilo.

Isus daje svojim prijateljima moć nad demonima. Čovjek vjere se ne boji Sotone, no Sotona se boji čovjeka vjere. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh