Foto i video

INSPIRIRAN LUTKOM OD CIPELE

„Cipela” – dirljiv animirani film koji pokazuje koliko ljubav može biti nesebična 'Crtić' koji dokazuje da se ne kaže uzalud: „Ako se želiš obogatiti, idi među siromahe”

„Cipela” – dirljiv animirani film koji pokazuje koliko ljubav može biti nesebična

Foto: Screenshot

 

Kratki animirani film „Cipela” prikazuje dirljivu priču o djevojčici i njezinu ocu koji žive u Londonu, u posvemašnjem siromaštvu.

Djevojčica je jednog dana došla kući bosonoga, po snijegu, nakon što je prodala svoje cipele kako bi mogla kupiti cipele za svog oca. Otac je, dirnut tom njezinom nesebičnom gestom, od jedne cipele napravio lutku jer je znao koliko djevojčica želi lutku, a on joj ju ne može priuštiti.

Film je nadahnut ovom lutkom napravljenom od cipele, koja je izložena u ‘Muzeju djetinjstva’ u Edinburghu u Škotskoj. Izložak „lutka od cipele” postala je simbolom ispunjenog djetinjstva punog ljubavi.

Ovaj ‘crtić’ dokazuje da se ne kaže uzalud: „Ako se želiš obogatiti, idi među siromahe”.

Vedrana Prka; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh