Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Cijeli svijet danas živi u strahu. Čega se zapravo bojimo?

Cijeli svijet danas živi u strahu. Čega se zapravo bojimo?

Foto: Pixabay

 

(Lk 12,1-7)

„Ne bojte se“, kaže Isus svojim učenicima. Cijeli svijet danas živi u velikom strahu. Taj strah ima ime: COVID-19. Za mnoge je strah, za druge užasna tjeskoba koja paralizira duh i tijelo. Zašto se bojimo COVID-a 19? Zato što bi nas mogao odvesti na groblje. Stoga, u konačnici, čovjek se boji smrti. Ako se čovjek boji smrti, znači da još ne poznaje i nije susreo Uskrslog, Isusa Krista. Smrt je prvi čovjekov neprijatelj te ga se ne može poraziti ljudskim snagama, već samo s Isusom Kristom koji je pobijedio smrt. Budući da su susreli i upoznali Krista, sveci su porazili strah od smrti.

Jedino čega se kršćanin treba bojati jest umrijeti bez Kristove milosti

Nedavno smo slavili spomen na svetu Tereziju Avilsku, ludu za Isusom, Čovjekom-Bogom. Dobro, Terezija je, gledajući sate koji brzo protječu, uzvikivala: „Još jedan sat života je prošao. Kako lijepo! Bliže sam Gospodinu!“.

Sveti Pavao, apostol Isusa Krista po zvanju, u jednoj svojoj poslanici piše: „Za mene je umrijeti dobitak“. Jedino čega se kršćanin treba bojati jest umrijeti bez Kristove milosti. Stoga nas Isus podsjeća: „Ne bojte se onoga tko može ubiti tijelo, nego onoga tko vas može poslati u pakao“.

Sada razumijem zašto su mučenici išli ususret svojim progoniteljima s osmijehom na usnama. Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh