Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Često se trudim, pokušavam, ali kao da ne mogu doprijeti do svoga supruga /svoje supruge

RAZMATRANJE I MOLITVA

Isuse, često se trudim, pokušavam, ali kao da ne mogu doprijeti do svoga supruga / svoje supruge, kao da on/ona ima svoje misli, ideje, stavove koji su potpuno različiti od mojih. I kao da se ne želi uključiti u brak u pojedinim situacijama, jednostavno kao da mu/joj nije stalo. Gospodine, kako da tada postupim? Čemu sve to, što da radim? Još su tu i povrede koje me muče. Sve mi to stvara pritisak. No pitam se, koliko ti ustvari vjerujem, koliko vjerujem tvojim riječima da si ti sa mnom do svršetka svijeta; koliko ti vjerujem da ti želiš voditi moj brak; koliko te pozivam, ustrajno i u vjeri u svoj brak, a koliko idem sam/sama? Kada sam te posljednji put pitao/pitala, što ti želiš, Isuse? Što želiš da učinim u svome braku, što želiš da promijenim, što želiš da molim za supruga/supruga, gdje želiš da se aktiviram, kako želiš da tvoja milost djeluje u meni? Isuse, okreni i postavi sve u mojem braku onako kako treba biti, po tvojoj volji, a ne po mojoj.

Odričem se stava da sam ja vrjedniji/a od svoga/svoje supruga/e

Odričem se svih svojih planova za svoj brak koji su suprotni tvojima. Odričem se uvjerenja i stava da ja sam/sama mogu voditi svoj brak. Odričem se uvjerenja i stava da ja znam što supružnik treba činiti meni, dok ja sam/sama ne izvršavam ono što je potrebno njemu/njoj. Odričem se uvjerenja i stava da su moji postupci pravedniji i bolji od njegovih/njezinih, dok ga/ju u srcu često osuđujem. Odričem se svake slabosti u braku, nečistoće, sebičnosti. Odričem se stava da sam ja vrjedniji/vrjedniji od svoga supruga / svoje supruge i danas u poniznosti, iskreno odlučujem svoj brak gledati drugim očima. Odlučujem prihvatiti blagoslov koji mi ti, Oče, daješ. Odlučujem prihvatiti da ne mogu sam/sama. Odlučujem Ti predati svoj brak, predati svoga supružnika. Isuse, priznajem da u određenim situacijama ili često ne mogu i ne znam ispravno prodrijeti do srca svoga supruga / svoje supruge i znam i vjerujem da ti to možeš. Znam da ti čekaš da to napraviš za mene. Oprosti što sam te prečesto odbijao/odbijala.

Odričem se svojih ideja i dopuštam tebi da me vodiš i pokažeš mi kako s tobom, prvenstveno s tobom, mogu doprijeti do srca svoga supruga / svoje supruge

Isuse, vapim ti, blagoslovi moga supruga / moju suprugu ovog trena svojom Božanskom moći i slavom, čistoćom i ljepotom, obraćenjem i dobrotom, očišćenjem i oslobođenjem, iscjeljenjem i novim srcem. Skini i slomi s njega/nje svaku zaslijepljenost, gorčinu, navezanost, ovisnost, mentalitet žrtve, nezrelost, bludnost, zarobljenost srca i stvori u njemu/njoj novi život onako kako ti želiš, Isuse! Ja se odričem svojih ideja i dopuštam tebi da me vodiš i pokažeš mi kako s tobom, prvenstveno s tobom, mogu doprijeti do srca svoga supruga / svoje supruge. Kako s tobom mogu ostati u miru i vratiti se u mir, ostati posvećen/posvećena suprug/supruga, ustrajan/ustrajna, čist/čista, ponizan/ponizna, dobrostiv/dobrostiva, nepokolebljiv/nepokolebljiva, u molitvi i blagoslivljanju sebe, supružnika, braka i obitelji. Da, želim postati takav/takva, želim rasti. Znam da se tada nemam čega bojati, jer to je tvoj put. Slavim te!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Često ne znam kako doprijeti do supružnika, zbog situacija, rana; jednostavno kao da smo se udaljili i on/ona kao da sve čini po svome. A moji pokušaji kao da sve to ponekad samo pogoršavaju. Niti ne pomišljam da je on/ona zbog svega toga zarobljen/zarobljena, ali da sam i ja zarobljen/zarobljena. Zato, odlučujem ne više ići sam/sama, ne truditi se uzalud. Kleknut ću i donijeti to pred Njega. Odričem se svojih ideja. Isuse, mnogo mi toga nije jasno, ali vjerujem ti i dopuštam, i molim te, ti blagoslovi i mene i moga supruga / moju suprugu. Činit ću ovo često, jer to ti, Isuse, silno želiš. Zapisat ću si to sada kao podsjetnik, i činiti to svaki dan!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

MOLITVA ZA OBNOVU I ISCJELJENJE BRAK I OBITELJI

Donosimo molitvu po kojoj možeš, povremeno ili često, donositi pred Gospodina sebe, svoj brak, svoju djecu i moliti za obnovu i iscjeljenje.

Molitvu pisanu u ženskom rodu možeš pročitati ili preuzeti ovdje, a u muškom rodu ovdje.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh