Duhovnost

ISPRAVAN STAV SRCA

BUDI SVJETLO Bez obzira na posljedice, uvijek trebamo govoriti istinu

BUDI SVJETLO Bez obzira na posljedice, uvijek se trebamo odlučiti za istinu

Foto: Shutterstock

 

„Da, nekoć ste bili tama, ali ste sada svjetlo u Gospodinu. Živite kao djeca svjetla.” (Ef 5,8)

Krist je rekao svojim učenicima: „Vi ste svjetlo svijetu!” Kao što se Sunce pojavljuje na nebu i ispunjava svijet svojim sjajem, tako i Kristovi sljedbenici trebaju širiti svjetlo istine onima koji se nalaze u tami zablude i praznovjerja. Međutim, Kristovi sljedbenici nemaju svoje svjetlo. Svjetlo s Neba pada na njih, a oni ga onda odražavaju svijetu. (…)

Neka se pojavi neka glasina, kako će samo brzo biti uveličana i proširena od usta do usta! Koliki će se naslađivati njome kao…

Svjetlo života obilno se daje svima. Svatko, tko želi, može biti usmjeravan zrakama Sunca Pravednosti. Krist je veliki lijek protiv grijeha. Nikome kao izgovor zbog kojeg živi buntovničkim načinom života i što ustaje protiv Boga ne mogu poslužiti okolnosti, razina obrazovanja ili temperament. Grešnici su takvi kakvi jesu jer su tako odlučili. Naš Spasitelj kaže: „Svatko tko čini zlo mrzi svjetlo i ne dolazi k svjetlu, da se ne otkriju njegova djela.” (Iv 3,20)

Kada se objave Božji zahtjevi, oni koji vole grijeh pokazuju svoj pravi karakter zadovoljstvom kojim ukazuju na nedostatke i pogreške onih koji govore da su kršćani. Njih pokreće isti duh kao i onaj njihovog gospodara, Sotonu, kojega Biblija opisuje kao „opadača braće svoje”. Neka se pojavi neka glasina, kako će samo brzo biti uveličana i proširena od usta do usta! Koliki će se naslađivati njome kao lešinari nad gomilom strvine! (…)

Vršiti svoju dužnost znači…

Istinski kršćanin, „koji radi što je pošteno, dolazi k svjetlu da bi se očitovalo da su njegova djela učinjena u Bogu” (Iv 3,21). Njegov bogougodni život i sveti razgovori svakodnevno su svjedočanstvo protiv grijeha i grešnika. On je živi predstavnik istine koju ispovijeda. Za te iskrene sljedbenike Isus kaže da se ne stidi nazvati ih braćom. Svi koji konačno dobiju vječni život, ovdje će pokazivati revnost i odanost Božjoj službi. (…) Vršiti svoju dužnost znači obavljati je od srca i bez straha. Oni slijede svjetlo koje obasjava njihov put, bez obzira na posljedice. Bog istine je na njihovoj strani i nikada ih neće odbaciti. (Signs of the Times, 9. ožujka 1882.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh