Brak i odnosi

MARIJA LUKAČIN

Budi lijepa svome mužu i uzor djeci Kaže jedan prezbiter da ni po kući ne nosimo odjeću u kojoj ne bismo otišli u dućan…

Budi lijepa svome mužu i uzor djeci

Foto: Shutterstock

 

 23. lipnja 2022.

Sve češće vidim žene koje su u braku i s djecom, da su se pomalo zapustile. Kao da je život stao i vanjština više nije važna. No, važno je svaki dan se lijepo urediti. Kaže jedan prezbiter da ni po kući ne nosimo odjeću u kojoj ne bismo otišli u dućan odnosno sve što je staro i razvučeno, poderano i zaflekano služi za pranje prozora i podova a ne za obuć’ na tijelo koje smo dobile da nosimo dostojanstveno a istovremeno budemo svojim muževima lijepe. Za urediti se zaista ne treba puno niti treba puno neke poduke. Oprana kosa i uredno počešljana ili zavezana, možda malo šminke (ili ne) i lijepa uredna i čista odjeća a koja opet odiše sa čednošću – čistoćom tijela; da sakrijemo koljena, ramena, dekolte. . .  da to, što smo dobile na dar, nosimo kao dar, tražeći svojim stavom i odijevanjem poštovanje a ne požudu u muškarcima. Takvim oblačenjem smo uzor i sinovima i kćerima. Od malih nogu. A i naši muževi su sretniji i zadovoljniji kada pored njih stoji njegovana žena.

Iz knjige „Dom od dragog kamenja“ Marije Lukačin. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Mislim da je lijepo i korisno čitati ove stranice. One su veliko svjedočanstvo i ohrabrenje obiteljima. Velika obitelj uistinu je blagoslov. Imati obitelj je blagoslov, sreća i veselje.

mons. Jorge Ramos

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh