Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO PIJA MISCIA

Bolničar koji je bio uz Padre Pija u posljednjim trenucima njegova života, posvjedočio kako je izgledala njegova smrt Jedine riječi koje je ponavljao bile su: „Isuse, Marijo, Isuse, Marijo…“

Bolničar koji je bio uz Padre Pija u posljednjim trenucima njegova života posvjedočio kako je izgledala njegova smrt

U noći između 22. i 23. rujna 1968. godine, u sobi Padre Pija u samostanu San Giovanni Rotondo, bio je još jedan muškarac. Njegovo ime je Pio Miscio, koji je bio bolničar u Casi Sollievo, a te je noći odrađivao smjenu u bolnici.


Potrčao je do samostana s dr. Giovanniom Scaraleom, noseći respirator koji je trebao pomoći Padre Piju da diše. Tako je i drugo ime dodano na popis onih koji su bili nazočni u trenutku smrti Padre Pija.

„Otac Pio umro je na rukama dr. Scaralea“, rekao je Miscio. Nakon što je otac Pio umro, Miscio je nastavio sa svojom smjenom.

Što se dogodilo tijekom noći

Bilo je skoro dva sata ujutro. U sobi Padre Pija bili su njegov liječnik, gvardijan samostana i još neki fratri. Padre Pio je sjedio u naslonjaču, teško disao i bio jako blijed. Dok je dr. Scarale držao masku s kisikom na njegovom licu, Pio Miscio tiho je promatrao tu dramatičnu scenu.

„Stajao sam kraj radijatora. Pažljivo sam promatrao, ali nisam ništa učinio. Prije nego je izgubio svijest, Padre Pio je ponavljao: ‘Isuse, Marijo, Isuse, Marijo’, ne slušavši što mu liječnik govori. Pogled mu je postao prazan. Kad je izgubio svijest, doktor Scarale ga je pokušao oživjeti nekoliko puta, ali bezuspješno.“

„Ne mogu se sjetiti ničega …“

Čim je Padre Pio umro, redovnica je pozvala bolničara da se vrati u bolnicu jer je bio jedini dežuran te noći. Na putu, Miscio je sreo novinara koji je želio vijesti o fratru. „Rekao sam mu… što da ti kažem, sad ne mogu razmišljati.“ Miscio je bio šokiran smrću Padre Pija.

Pio Miscio i dr. Scarale još su jedini živući svjedoci koji su bili prisutni u trenutku smrti svetog Pija.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh