Duhovnost

RICK WARREN

Bog želi da se odmoriš Jesi li uvijek u žurbi? Je li tvoj popis zadataka nerealno dug? Govore li ti da trebaš usporiti? Osjećaš li se krivim kada se opustiš? Moraš li se razboljeti da bi se malo odmorio?

Bog želi da se odmoriš

Foto: Shutterstock

 

„Na poljanama zelenim on mi daje odmora. Na vrutke me tihane vodi (…).“ (Ps 23,2)

Jesi li uvijek u žurbi? Je li tvoj popis zadataka nerealno dug? Govore li ti da trebaš usporiti? Osjećaš li se krivim kada se opustiš? Moraš li se razboljeti da bi se malo odmorio?

Moderni nas svijet tjera da neprestano budemo u pokretu, bez ijednog trenutka mira. Mnogi ljudi rade čak i u svoje slobodno vrijeme. (…) Neki smatraju da će im se Bog smilovati jedno kada rade, mole, ili se bave „duhovnim“ aktivnostima.

Nije ni čudo što smo iscrpljeni. Mnogi su od nas pregorjeli. No to nije način Dobrog Pastira. Bog je u svojoj dobroti stvorio odmor koji smatra jednako vrijednim kao posao i rad. Dobri Pastir pazi da njegove ovce budu odmorne kako bi bile zdrave. Ako se nećeš odmoriti, Bog će se pobrinuti da se odmoriš. Ponekad je jedini način na koji te Bog može potaknuti da pogledaš prema gore taj da te baci na leđa. On će to učiniti jer mu je stalo do tvog emocionalnog, fizičkog i duhovnog zdravlja.

Ako želiš Bogu dati svoje najbolje, moraš biti odmoran.

Autor: Rick Warren

Izvor: Novi život

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
2 komentara

2 Comments

    U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

    Reci što misliš

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

    Najčitanije

    Na vrh