Duhovnost

DAVID WILKERSON

Bog nam želi otkriti kakav stvarno jest da bismo mogli biti promijenjeni na njegovu sliku Naš Gospodin uistinu otkriva svoju slavu – samog sebe, onakvog kakav zaista jest – svima koji to traže svim srcem. A evo i s kojom svrhom!

Bog nam želi otkriti kakav stvarno jest da bismo mogli biti promijenjeni na njegovu sliku

Pismo je jasno: svaki pravi Isusov sljedbenik može vidjeti i razumjeti slavu Božju. Naš Gospodin uistinu otkriva svoju slavu svima koji to revno traže. Vjerujem da će otkrivenje Božje slave opremiti njegov narod da podnese opasna vremena koja dolaze.

Slava Božja nije fizičko očitovanje ili neki neodoljiv osjećaj oduševljenja. To nije niti neka nadnaravna aureola ili iznenadna pojava anđeoskog svjetla. Jednostavno rečeno, Božja slava je otkrivenje njegove naravi i osobinâ.

„Gospodine, pokaži mi svoju slavu”

Kad molimo: „Gospodine, pokaži mi svoju slavu”, zapravo molimo: „Oče, otkrij mi tko si ti”. Gospodin nam želi otkriti kako želi biti poznat. Kad je poslao Mojsija da izbavi Izraela nije mu potpuno otkrio tko je Bog Izraelov. Samo mu je rekao: „Idi i kaži da te poslao Ja jesam.” Ali nije dao nikakva objašnjenja tko je „Ja Jesam”.

Vjerujem da je zbog toga Mojsije zavapio: „Pokaži mi svoju slavu” (Izl 33,28). Mojsije je snažno čeznuo da spozna tko je veliki Ja Jesam, da upozna njegovu narav i karakter. I Gospodin je odgovorio na njegovu molitvu. Prvo, uputio je Mojsija da se sakrije u rasjeklini stijene gdje mu je došao s jednostavnim otkrivenjem, bez grmljavine, munja ili podrhtavanja zemlje.

„Jahve prođe ispred njega te se javi: ‘Jahve! Jahve! Bog milosrdan i milostiv, spor na srdžbu, bogat ljubavlju i vjernošću, iskazuje milost tisućama, podnosi opačinu, grijeh i prijestup’” (Izl 34,6-7).

Bog je dopustio Mojsiju da vidi njegovu slavu kako bi time mogao biti promijenjen. A jednako je istina i za nas danas. Bog nam otkriva svoju slavu da bismo je, vidjevši je, mogli biti promijenjeni na samu njegovu sliku.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh