Svjedočanstva

HVALA TI, GOSPODINE

Bog me je oslobodio ovisnosti o cigaretama i teške plućne bolesti Više od 50 godina bio je strastveni pušač koji je pušio i do tri kutije dnevno. Prebolio je i tešku bolest pluća, a da toga nije bio ni svjestan. Ovako ga je Gospodin oslobodio!

Bog me je oslobodio ovisnosti o cigaretama i teške plućne bolesti
In-eternum - katolički planer

Foto: Shutterstock

 

Želim posvjedočiti snagu molitve i ljubav Svevišnjega koja se izlijeva nad onim grešnicima koji ga zazivaju i ljube.

Prije tri godine o Uskrsu došao sam na molitveno-evangelizacijski seminar u Dugo Selo u organizaciji Kristofora. Nakon predavanja, razmatranja Božje riječi, uslijedila je pauza od dvadesetak minuta. Sišao sam u kafić na kavu. S obzirom na to da sam praktički oduvijek bio strastveni pušač, koji puši do tri kutije cigareta dnevno, jedva sam čekao zapaliti cigaretu. Izvadio sam kutiju iz džepa i shvatio da imam još samo dvije cigarete. Zapitao sam se što mi se to događa, jer obično imam jednu kutiju u džepu, drugu u autu i još od treće ono što je ostalo. Počeo sam razmišljati ‘ljudski’: „Popušit ću te dvije cigarete, a poslije, ako budem u napasti, zatražit ću od nekoga cigaretu, nije sramota, i drugi traže od mene…“

„Bog ovoga trenutka oslobađa cigareta i teške plućne bolesti…“

Nakon pauze vratio sam se u dvoranu… Za vrijeme molitve, voditelj je u jednom trenutku rekao: „Među nama je starija osoba koju Bog ovoga trenutka oslobađa cigareta i teške plućne bolesti“.

Znao sam da se to odnosi na mene. Iako sam to znao, opet sam razmišljao da na povratku kući moram svratiti na prvu benzinsku postaju ili kiosk da kupim cigarete i nastavim kao i do tad…

Krenuo sam prema Zagrebu i skrenuo na benzinsku postaju. Izašao sam iz auta, došao do ulaza u trgovinu, ali jednostavno nisam mogao ući i zatražiti cigarete pa sam se vratio u auto i nastavio put kući.

Sutra ujutro po svojoj sam zloj navici opet otišao do kioska po cigarete. Ali dogodilo se isto – nisam mogao zatražiti cigarete. Vratio sam se kući i s društvom otišao na kavu. Sjeli smo, po običaju, u dio za pušače. A ono što se je dogodilo nisam mogao ni zamisliti da će mi se ikada dogoditi: osjetio sam nevjerojatan smrad od dima cigareta! Kad smo izašli van, ispričao sam se prijatelju nepušaču, kojeg sam u neku ruku prisiljavao da boravi sa mnom u tome smradu.

Nakon toga još sam u jedan ili dva navrata pokušao kupiti cigarete, ali nisam mogao. Moj organizam prihvaća, a da toga nisam potpuno svjestan, to Božansko milosrđe i Njegovu neizmjernu ljubav.

Osjećam se kao da nikada u životu nisam pušio, a pušio sam više od 50 godina i do tri kutije cigareta dnevno.

Ostalo mi je neodgovoreno pitanje: „Bože moj, od kakve me plućne bolesti oslobađaš?“

„Bože moj, od kakve me plućne bolesti oslobađaš?“

U međuvremenu sam liječen od bolesti herpes zoster, a nakon toga sam imao povišenu razinu leukocita i CRP. Za vrijeme terapije, stanje bi mi se poboljšalo a onda se opet pogoršalo i to je tako trajalo nešto više od godinu dana. Uputili su me liječniku za plućne bolesti, koji me je, zbog sumnje da nešto nije u redu s mojim plućima, poslao na daljnju obradu. Nedavno sam bio na kontroli i liječnik mi je, dok je gledao CT pluća, rekao: „Gospodine, Vi ste prije duže vremena imali emboliju pluća“. Mladi ga je kolega upitao kako je to moguće i liječnik mu je stručno objasnio da je to moguće kod starijih osoba. Zatim me je upitao jesam li što osjećao a ja sam mu odgovorio da nisam imao ni povišenu temperaturu. Nalaz PT/CT-a pluća bio mi je uredan i nije pokazivao teža oboljenja na plućima.

U tome mi je trenutku ‘proradilo’ sjećanje i sjetio sam se kako je voditelj na molitveno-evangelizacijskom susretu rekao da s punom savjesti mogu zahvaliti Gospodaru života na milosti koju daje onima koji ga žele ljubiti i klanjati mu se u vijeke vjekova. Amen.

S radošću prihvaćam molitvu za sve vas koji tražite ljubav Božju. Po zagovoru Nebeske Majke, koja je na svadbi u Kani Galilejskoj prva primijetila što nedostaje njezinoj djeci i zamolila svoga Sina da se po Njegovoj neizmjernoj ljubavi napune prazne posude, želim da se ta ista ljubav razlije u srcima onih koji ga traže.

Hvala!

Imam želju zahvaliti Presvetom Trojstvu i silnom Imenu Isusa Krista, koju dobivam po ljubavi Svevišnjega. Želim zahvaliti toliko puta koliko ima kapi vode na zemlji: u morima, rijekama, oceanima i oblacima, koliko ima travki na zemlji, lišća u gori, čestica prašine u zraku, zrnaca pijeska, zvijezda na nebu koje stvori Bog u atomima po Gospodinu našem Isusu Kristu. Neka bude hvaljeno i blagoslovljeno ime Gospodnje sada i dovijeka!

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati e-mailom na adresu: [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh