Osobni razvoj

SVI SMO POZVANI

Rast u svetosti se ne postiže preko noći, nego malim koracima „Beskrajno mi je draga tvoja čvrsta odluka da budeš sveta.“ (Dn 1361)

Foto: Unsplash, Priscilla Du Preez

 

Razmatranje

Bog je odlučan u želji da te posveti. Možda se to čini nemoguće. Grijeh je neprestano pred našim vratima. No svetost nije nekakvo tajanstveno duhovno stanje koje može postići samo nekolicina najboljih. Svi smo pozvani na svetost. Isus je rekao svetoj Faustini: „Budi oprezna da ne propustiš nijednu priliku za posvećenje koju ti daje moja providnost. Ako ne uspiješ iskoristiti dâne prilike, ne uznemiruj se, nego se duboko ponizi preda mnom i s velikim pouzdanjem uroni u moje milosrđe“ (Dn 1361). Slijedi Boga korak po korak. On će blagosloviti tvoj trud. Rast u svetosti se ne postiže preko noći, nego malim koracima.

Molitva

Gospodine, nauči me da te ponizno slijedim korak po korak.
Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ autorice Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh