Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Bog govori mnogo jezika i upotrebljava osobe s različitim karizmama da bi dozvao ljude na obraćenje Mnogi Židovi nisu podnosili Ivana Krstitelja jer su govorili da je strog, tvrd i zahtjevan. Isti Židovi nisu podnosili ni Isusa, jer je, po njihovom, bio milosrdan, pijanica i izjelica

Foto: Screenshot, YouTube

Foto: Screenshot, YouTube

Lk 7, 31-35

Često čujem kako netko kaže: „Ne idem u Crkvu jer tamo je neka previše radosna atmosfera.“ A netko drugi kaže „Ne idem u Crkvu jer je tamo neka tužna atmosfera“.

Netko mi je rekao: „Nikada nisam volio Benedikta XVI jer je bio preozbiljan i bilo je teško razumjeti ono što je govorio.“ Netko drugi mi govori: “Ne volim papu Franu jer je jednostavan, neškolovan i liberalan“. Nažalost, kada se neka osoba ne želi ozbiljno obratiti na Evanđelje uvijek nađe razloge zbog kojih se ne želi obratiti.

Mnogi Židovi nisu podnosili Ivana Krstitelja jer su govorili da je strog, tvrd i zahtjevan. Isti Židovi nisu podnosili ni Isusa, jer je, po njihovom, bio milosrdan, pijanica i izjelica.

Koja je bila Isusova osobnost? On je bio ljubak u pravi čas, ali je bio i odlučan u pravi čas. Isus je bio nježan, ali i strog u pravi čas. Isus je bio jak, ali i slab, to jest milosrdan u pravi čas. Isus je imao savršenu osobnost.

Susrećem osobe koje mi govore: „Oče, neću nikada ući u Neokatekumensku zajednicu jer su njihovi članovi bez osmijeha.“ A ja dodajem: „Onda idi i budi član zajednice Obnove u Duhu!“ A odgovori mi se: „Nikada i nipošto u onu zajednicu, tamo je previše veselja!“

Jedno moramo razumjeti: Bog govori mnogo jezika i upotrebljava osobe s različitim karizmama da bi dozvao ljude na obraćenje. Tko je ispunjen Duhom Svetim prepoznaje Istinu pod raznim oblicima i prihvaća je s radošću. Ali tko je odlučio da se neće obratiti, odbacuje Istinu u kojem god obliku se očitovala i objavila. Amen. Aleluja.

(O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca božanskih zvanja)

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh