Roditelji i djeca

STORMIE OMARTIAN

Bog će od nas tražiti da se odreknemo svojih planova za našu odraslu djecu Bog je od Abrahama tražio da se odrekne svojega sna – sna o tome da ima sina, kao i o onome što će njegov sin postati – i taj san u potpunosti preda Bogu. Pokazalo se da će Bog naposljetku na isti način žrtvovati i Svojega jedinca, Isusa.

Bog će od nas tražiti da se odreknemo svojih planova za našu odraslu djecu

Foto: Shutterstock

 

Bog će od nas tražiti da se odreknemo svojih planova za našu odraslu djecu jer želi da se i mi i djeca oslonimo na Njega, kada su posrijedi naši životni planovi.

Bog je od Abrahama tražio da odvede svojega jedinog sina Izaka na točno određeno mjesto, da bi ga ondje prinio kao žrtvu. Izak je bio dijete Božjega obećanja Abrahamu i Sari, koji nisu imali djece sve do veoma zrele dobi.

Bog je od Abrahama tražio da se odrekne svojega sna – sna o tome da ima sina, kao i o onome što će njegov sin postati – i taj san u potpunosti preda Bogu. Pokazalo se da će Bog naposljetku na isti način žrtvovati i Svojega jedinca, Isusa. Svojom spremnošću na tu žrtvu, Abraham je Bogu iskazao svoje poštovanje, bezuvjetnu ljubav i pouzdanje jer je vjerovao da će podići Izaka iz mrtvih. Bog se umiješao točno na vrijeme, providjevši ovna za žrtvu umjesto Izaka (usp. Knjiga Postanka 22,1-13). Tada „Onome mjestu Abraham dade ime: ‘Gospodin proviđa’. Zato se danas veli: ‘Na brdu Gospodinovog proviđanja.’“ (usp. Knjiga Postanka 22,14).

To ujedno znači da Bog od nas traži da odložimo svoj san – čak i onda kada znamo da je naše viđenje od Njega – jer želi da prepoznamo da je On taj koji će san ostvariti

To za nas znači kako je Bog vjeran u svome proviđanju za nas kada smo u nekoj potrebi, ako Mu mi iskažemo vjernost slušajući Ga, i postupajući u skladu s Njegovim naputcima.

To ujedno znači da Bog od nas traži da odložimo svoj san – čak i onda kada znamo da je naše viđenje od Njega – jer želi da prepoznamo da je On taj koji će san ostvariti. Kada dopustimo da umre san koji je bio Božja volja, On će ga uskrsnuti. Tada ćemo zasigurno znati da je Bog to učinio, a ne mi vlastitim snagama.

Molite da Vaše odraslo dijete bude kadro svoj san predati Gospodinu. Bude li se činilo da je taj san osuđen na propast, molite Gospodina neka ga vrati u život. Molite da Vaše odraslo dijete u svemu tome prepozna ruku Božju. Poznajete li način na koji Gospodin djeluje, nećete se obeshrabriti niti zabrinuti kada vidite da se Vaše dijete bori s materijalnim prilikama. Moći ćete mu pružiti ohrabrenje klone li jer ćete situaciju moći sagledati u širem smislu.

Iz knjige “Kako moliti za svoju odraslu djecu” Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh