Svjedočanstva

NICOLE WEIDER

Bivša manekenka Victoria’s Secreta savjetuje mladima da ne ulaze u taj ‘svijet’ „Shvatila sam da posao modela nije tako dobar kao što izgleda. Osjećala sam se poniženo. Kao da nikada nisam dovoljno savršena...”

Bivša manekenka modne kuće Victoria’s Secret, koja se je odrekla karijere kako bi slijedila Isusa, savjetuje mladim djevojkama da ne ulaze u taj posao. Zašto, pročitajte u nastavku.

„Kao da nikada nisam dovoljno savršena”

„Shvatila sam da posao modela nije tako dobar kao što izgleda”, rekla je za kršćanski portal Faithwire. „Osjećala sam se poniženo. Kao da nikada nisam dovoljno savršena. Sudili su me samo po izgledu, što je rušilo moje samopouzdanje. U jednom trenutku bilo mi je jasno da želim više u životu. Ponovno sam otkrila svoju vjeru, koju sam imala kao djevojčica. To mi je promijenilo život jer sam si za cilj zadala korištenje svojih darova za Boga, a ne za tu industriju.”

Bivša je manekenka kazala da ima snažnu želju pomoći mladim djevojkama da shvate kako su predivne onakve kakvima ih je Bog stvorio:

„Na društvenim je mrežama vrlo lako uspoređivati se s drugim ljudima. Često objavljujem nešto o Isusu te nakon toga odmah isključim tu društvenu mrežu bez pretjeranog pregledavanja sadržaja“, objasnila je.

Osoba ili objekt?

U jednom intervjuu, Weider je izravno rekla zašto odbija preporučiti modnu industriju kao dobar odabir za mlade žene:

„Nije vrijedno da vam sude samo prema vašem izgledu. Kada ste model, na vama je snažan pritisak da izgledate na određen način. Moj me je agent u javnosti predstavljao kao „sexy”, a još nisam imala ni 18 godina. Osjećala sam pritisak da budem taj „seksualni objekt”, a u stvarnosti mi je to uništavalo samopouzdanje.“

„Počela sam se osjećati nervozno na snimanjima. Moje srce me je upozoravalo da nešto nije u redu. Nakon poziranja u nekim časopisima počela sam osjećati krizu jer nisam više znala tko sam. Nisam željela više biti model, ali je moj identitet predugo bio u tom svijetu.”

„Bog ima svrhu za tebe”

Tada joj je dugogodišnja prijateljica dala savjet koji je sve stavio na svoje mjesto:

„Moja najbolja prijateljica Christina – ona mi je u srce ‘posadila’ sjeme. Rekla mi je da Bog ima svrhu za mene i da me voli. Rekla mi je da svoju prošlost mogu upotrijebiti kao svjedočanstvo za svoju budućnost. U srce mi je posadila sjeme Božje ljubavi i nade.”

„Imala sam sreće što imam prijateljicu vjernicu”, napisala je Weider na svojoj mrežnoj stranici. „Christina bi me posjetila kod kuće te bi mi govorila: ‘Nicole, možda sada prolaziš kroz sve ovo kako bi kasnije mogla pomagati mladim ženama. Možda im možeš biti primjer i dijeliti svoju priču s njima. Vjerujem da te Isus Krist može iscijeliti, jer Bogu ništa nije nemoguće.”

Aktivna u kampanjama

Nakon što je izašla iz modne industrije, Nicole je 2010. osnovala najveću online zajednicu za tinejdžerke, pod nazivom Project Inspired. Weider svojim pothvatom nastoji ukazati djevojkama na njihovu unutarnju ljepotu i pomoći im da se oslobode nerealnih i nezdravih standarda koje im nameće društvo.

Weider je ujedno uključena u kampanju koja nastoji cenzurirati dijelove Cosmopolitana koji je upućen mladim djevojkama. Izvojevala je veliku pobjedu kada je Walmart, najpoznatiji američki trgovački lanac, odlučio maknuti Cosmopolitan sa svojih polica u gotovo 5000 prodavaonica te je uvedena nova dobna granica za kupovinu tog časopisa.

„Dugo sam se molila da se Cosmo makne s polica u trgovinama. Nevjerojatno je kako je Bog savršeno djelovao u ovom slučaju”, izjavila je Nicole.

Izvor: Novi Život

Vedrana Prka, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh