Duhovnost

LUISA PICCARRETA

AUDIO 2. sat Muke Gospodina Našega Isusa Krista Isus se oprašta od svoje presvete Majke i kreće prema dvorani Posljednje večere

Foto: Pixabay

 

U dobi od 17 godina Luisa je, pripremajući se za Božić, sastavila jednu devetnicu koja se sastojala od devet razmatranja i, nakon što je završila, Gospodin je zatražio od nje da neprekidno razmatra posljednja dvadeset četiri sata njegove muke, počevši od trenutka rastanka s Majkom (prije ustanove Euharistije), sve do polaganja u grob.
U svakom satu Muke nas Gospodin poziva da ga slijedimo i da ga utješimo našom ljubavlju. Tako ćemo putem ovih razmatranja, malo po malo, već prema tome koliko ćemo uranjati i produbljivati svaki prizor, svaku riječ, svaku istinu, svaku patnju, razumjeti koliko je velika ljubav Božja i bit će nam, stoga, nemoguće da ga ne ljubimo kako zaslužuje. Naučit ćemo otkrivati i upoznavati ne samo izvanjske patnje koje je Isus proživio, nego također i sve one nutarnje patnje koje su skrivene očima stvorenja: njegovu unutarnju Muku.
Dakle, razmatrati jedan sat Muke znači sjediniti se s Isusom kako bismo činili ono što je On činio za vrijeme svakoga koraka svoje Muke. Na primjer: prikazivati molitve i zadovoljštine koje je On prikazivao svome Ocu u svojoj nutrini kada je bio bičevan, okrunjen trnjem, razapet…itd.

U nastavku vam, s ljubaznim dopuštenjem, sa stranice fiatvoluntastua.info (Neka bude volja Tvoja) i s YouTube kanala istoimene stranice, dosnosimo prvi sat razmatranja Muke, od 18 do 19 sati:

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh