Duhovnost

LUISA PICCARRETA

AUDIO 2. sat Muke Gospodina Našega Isusa Krista Isus se oprašta od svoje presvete Majke i kreće prema dvorani Posljednje večere

https://pixabay.com/users/nickelbabe-335857/

Foto: nickelbabe, Pixabay

 

U dobi od 17 godina Luisa je, pripremajući se za Božić, sastavila jednu devetnicu koja se sastojala od devet razmatranja i, nakon što je završila, Gospodin je zatražio od nje da neprekidno razmatra posljednja dvadeset četiri sata njegove muke, počevši od trenutka rastanka s Majkom (prije ustanove Euharistije), sve do polaganja u grob.

Promatranje Gospodinove unutarnje muke

U svakom satu Muke Gospodin nas poziva da ga slijedimo i da ga utješimo našom ljubavlju. Tako ćemo putem ovih razmatranja, malo po malo, već prema tome koliko ćemo uranjati i produbljivati svaki prizor, svaku riječ, svaku istinu, svaku patnju, razumjeti koliko je velika ljubav Božja i bit će nam, stoga, nemoguće da ga ne ljubimo kako zaslužuje. Naučit ćemo otkrivati i upoznavati ne samo izvanjske patnje koje je Isus proživio nego također i sve one nutarnje patnje koje su skrivene očima stvorenja: njegovu unutarnju Muku.

Dakle, razmatrati jedan sat Muke znači sjediniti se s Isusom kako bismo činili ono što je On činio za vrijeme svakoga koraka svoje Muke. Na primjer: prikazivati molitve i zadovoljštine koje je On prikazivao svome Ocu u svojoj nutrini kada je bio bičevan, okrunjen trnjem, razapet… itd.

U nastavku vam, s ljubaznim dopuštenjem sa stranice fiatvoluntastua.info (Neka bude volja Tvoja) i s YouTube kanala istoimene stranice, donosimo prvi sat razmatranja Muke, od 18 do 19 sati:

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh