Duhovnost

LUISA PICCARRETA

AUDIO 1. sat Muke Gospodina Našega Isusa Krista Službenica Božja Luisa Piccarreta je sastavila razmatranja posljednja dvadeset četiri sata Isusove muke počevši od trenutka rastanka sa svojom Majkom (prije ustanove Euharistije) pa sve do njegova polaganja u grob. Ovim razmatranjem Luisa nas uči otkrivati i upoznavati ne samo izvanjske patnje koje je Isus pretrpio, nego i sve one nutarnje patnje koje su skrivene očima stvorenja -njegovu unutarnju Muku

Foto: lbrownstone, Pixabay

 

U dobi od 17 godina Luisa je, pripremajući se za Božić, sastavila jednu devetnicu koja se sastojala od devet razmatranja i, nakon što je završila, Gospodin je zatražio od nje da neprekidno razmatra posljednja dvadeset četiri sata njegove muke, počevši od trenutka rastanka s Majkom (prije ustanove Euharistije), sve do polaganja u grob.

Utješimo Ga našom ljubavlju

U svakom satu Muke nas Gospodin poziva da ga slijedimo i da ga utješimo našom ljubavlju. Tako ćemo putem ovih razmatranja, malo po malo, već prema tome koliko ćemo uranjati i produbljivati svaki prizor, svaku riječ, svaku istinu, svaku patnju, razumjeti koliko je velika ljubav Božja i bit će nam, stoga, nemoguće da ga ne ljubimo kako zaslužuje. Naučit ćemo otkrivati i upoznavati ne samo izvanjske patnje koje je Isus proživio, nego također i sve one nutarnje patnje koje su skrivene očima stvorenja: njegovu unutarnju Muku.

Sjedinimo se s Kristom

Dakle, razmatrati jedan sat Muke znači sjediniti se s Isusom kako bismo činili ono što je On činio za vrijeme svakoga koraka svoje Muke. Na primjer: prikazivati molitve i zadovoljštine koje je On prikazivao svome Ocu u svojoj nutrini kada je bio bičevan, okrunjen trnjem, razapet…itd.

U nastavku vam, s ljubaznim dopuštenjem, sa stranice fiatvoluntastua.info (Neka bude volja Tvoja) i s YouTube kanala istoimene stranice, dosnosimo prvi sat razmatranja Muke, od 17 do 18 sati:

Službenica Božja Luisa Piccarreta, dominikanska trećoredica, rodila se u Koratu u pokrajini Bari 23. travnja 1865. godine. Bila je izabrana duša, serafska zaručnica Kristova, ponizna, pobožna, obdarena od Boga izvanrednim darovima – glasnica Kraljevstva Volje Božje, prava i nevina žrtva. Kao djevojka od 18 godina (vizija ili san – na Crkvi je da prosudi) vidjela je Isusa pogrbljena pod križem kako joj govori „Dušo, pomozi mi!”, i od tada pa do kraja života ta povučena, samozatajna duša živi u trajnom sjedinjenju s neizrecivim patnjama svoga Božanskog Zaručnika.

Odlomak je iz knjige „Sati Muke Gospodina našega Isusa Krista”, Luise Piccarrete koju možete pronaći ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A .P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh