Osobni razvoj

ISTINSKA RADOST

Ako želite brak, tražite Boga. Ako želite samaštvo, tražite Boga Bez obzira kamo nas život odvede, u samaštvo ili u brak - istinska radost je jedino u Bogu

Ako želite brak, tražite Boga. Ako želite samaštvo, tražite Boga

Foto: Pixabay

 

… Mnogi vjeruju u mit da će doživjeti neviđenu radost čim upoznaju budućeg supružnika. Bog želi da naučimo radovati se Njemu jer istinsku radost – bez obzira kamo nas život odvede, u samaštvo ili u brak – možemo pronaći jedino u odnosu s Njime.

Kada prvo ljubimo Boga, tada naš brak cvjeta

Udala sam se za predivnog muškarca, ali ima dana kad razočaramo jedno drugo. Iako se jako volimo, potpuna radost ne dolazi iz naše ljubavi, nego od ljubavi koju primamo od Gospodina, od ljubavi kojoj se radujemo i za koju živimo, od ljubavi koja se prelijeva u svaki dio našeg života i, u konačnici, u naš međusobni odnos. Kada prvo ljubimo Boga, tada naš brak cvjeta.

Kao što vjerujem da je brak poziv, tako vjerujem i da je samaštvo poziv, za koji će vas Bog osposobiti ako vas na njega poziva

Ako želite brak, tražite Boga. Ako želite samaštvo, tražite Boga. Na kraju krajeva, ako mu predate svoje srce, Bog će se poslužiti vašim željama kako bi vas poveo u pravom smjeru. Kao što vjerujem da je brak poziv, tako vjerujem i da je samaštvo poziv, za koji će vas Bog osposobiti ako vas na njega poziva. Sada, neka vaša radost bude Gospodin. Darujte mu svoje srce i dopustite mu da upravlja vašim čežnjama. Možete mu vjerovati. On najbolje zna što vam treba. Neće vas nikada iznevjeriti.

Iz knjige „Tri koraka do prave ljubavi. Smjernice za one koji traže ljubav svog života“ autorice Debre Filete, licencirane stručne savjetnice i autorice brojnih članaka i knjiga o vezama i braku. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možeš nabaviti ovdje.  

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh