Preporučamo

ISTINSKA MUDROST

Ako želiš u životu biti sretan, moli se Mariji da te čuva i vodi, a Duhu Svetomu da ti prosvjetljuje pamet! "Sad znam da je moja baka radila najkorisniji mogući posao u svojoj starosti..."

Foto: Shutterstock

 

Stekao sam dojam da ona po cijele dane samo moli. Preostalo vrijeme potrošila bi na ‘brzo’ kuhanje (ako nije postila), a televizor za nju nije postojao

Baka je podosta godina bila udovica i živjela je sama u svojoj kući. Svi su u selu znali da je vrlo pobožna. Dolazeći joj povremeno u posjete, stekao sam dojam da ona po cijele dane samo moli. Preostalo vrijeme potrošila bi na ‘brzo’ kuhanje (ako nije postila), a televizor za nju nije postojao. Svi smo znali da je na neki način posebna (sveta) žena. Blagoslov na našim obiteljima bio je toliko očit da su mnogi od nas znali otkud dolazi. Vidjelo se to ubrzo nakon njezine smrti. Obitelji koje su nastavile molitvu, nastavile su i dalje živjeti u blagoslovu, dok su one bez molitve, polako, ali sigurno tonule, neću reći u prokletstvo, ali blagoslov je polako iščezavao. Sigurno je jedno: nakon njezine smrti mnogo se toga promijenilo.

„Ako želiš u životu biti sretan, moli se Mariji da te čuva i vodi, a Duhu Svetomu da ti prosvjetljuje pamet!“

Nikad neću zaboraviti jedan dan kad sam došao posjetiti baku. Bilo mi je tada desetak godina. Baka me postavila ispred sebe i ozbiljno mi rekla: „Ako želiš u životu biti sretan, moli se Mariji da te čuva i vodi, a Duhu Svetomu da ti prosvjetljuje pamet!“ Bilo je to prvi put u mom životu da sam na neki, meni neobjašnjiv, način znao da mi to nije rekao samo čovjek (moja baka), nego da mi, preko bake, govori Bog. Te su se riječi duboko urezale u moje pamćenje.

Sad znam da je moja baka radila najkorisniji mogući posao u svojoj starosti. O, kad bi drugi djedovi i bake shvatili što propuštaju kad nemaju vremena ni volje zastupati svoje potomstvo u molitvi

Sad znam da je moja baka radila najkorisniji mogući posao u svojoj starosti. O, kad bi drugi djedovi i bake shvatili što propuštaju kad nemaju vremena ni volje zastupati svoje potomstvo u molitvi, te prenositi unucima svoja molitvena iskustva! Možda nam svima nedostaje ljubavi? (…)

Iz knjige „Krunica – kako djelotvorno moliti krunicu” autora Josipa Lončara. Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh