Roditelji i djeca

STORMIE OMARTIAN

7 načina kako moliti da se Vaša odrasla djeca odupru zlim utjecajima Zapamtite da „Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani” (Poslanica Rimljanima 8,28). Zapamtite i kako redci koji prethode ovima govore o molitvi. Sve se okreće na dobro ako molimo. Ne zaboravite da: „U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi” (Poslanica Rimljanima 8,37).

7 načina kako moliti da se Vaša odrasla djeca odupru zlim utjecajima

Foto: Shutterstock

 

  1. Molite da Gospodin otvori oči srca Vašega odraslog djeteta za istinu te se ne da zaslijepiti od Neprijatelja. „Ako je i zastrto evanđelje naše, u onima je zastrto koji propadaju: u onima kojima bog ovoga svijeta oslijepi pameti nevjerničke da ne zasvijetli svjetlost evanđelja slave Krista koji je slika Božja” (Druga poslanica Korinćanima 4,3-4).
  2. Molite da Vaša odrasla djeca mogu čuti Božji glas kako ih vodi. „I uši će tvoje čuti riječ gdje iza tebe govori: ‘To je put, njime idite’, bilo da vam je krenuti nadesno ili nalijevo” (Izaija 30,21).
  3. Molite da srce Vašega odraslog djeteta bude ispunjeno mudrošću i znanjem. „Jer će mudrost ući u tvoje srce i spoznaja će obradovati tvoju dušu. Oprez će paziti na te i razboritost će te čuvati: da te izbavi od zla puta (…)” (Mudre izreke 2,10-12).
  4. Molite da se Vaše odraslo dijete odvrati oda zla. „Možda će čuti dom Judin o svim nesrećama što sam ih naumio oboriti na njih te će se vratiti svaki sa svoga zlog puta i ja ću im oprostiti krivicu i grijeh njihov” (Jeremija 36,3).
  5. Molite da Vaše odraslo dijete shvati da se nalazi u duhovnome boju. „Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnog svijeta, protiv zlih duhova po nebesima” (Poslanica Efežanima 6,12).
  6. Molite da kušnje Vaše odraslo dijete navedu na obraćenje Bogu.

„Iznemogoh od pusta jecanja,

u noći postelju plačem zalijevam,

suzama ležaj natapam.

Od žalosti oko mi gasne i slabi,

jer su mnogi neprijatelji moji.

 

Odstupite od mene, svi opaki,

jer je Gospodin plač moj čuo.

Čuo je Gospodin molbu moju,

Gospodin je primio moju molitvu.“

(Psalam 6,7-10).

  1. Molite da Vaše odraslo dijete nauči slaviti Boga za ozdravljenje i oslobođenje koje mu je On pripravio.

„Riječ svoju posla da ih ozdravi

i život im spasi od jame grobne.

Neka hvale Gospodina za dobrotu njegovu,

za čudesa njegova sinovima ljudskim!

Nek’ prinose žrtve zahvalnice

i kličući nek’ djela njegova kazuju!”

(Psalam 107,20-22).

Iz knjige „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ autorice Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh