Mudrost dana

MUDROST DANA, 20. 8. 2023.

Opravdati koga znači podariti mu svetost premda ju nimalo ne zaslužuje!

Foto: Pixabay

Zaboravite nastojati postići svetost po vlastitom receptu, Terezija kao da je htjela reći: ti si beskrajno slaba, nestalna i varljiva da išta postigneš na svoju ruku. Ti si kao janje što bleji, slijepo tumarajući naokolo sa svojim podijeljenim, zabludjelim srcem.

Ti si kao izgubljena ovca koja pokušava dobiti petice u duhovnom indeksu niječući svoju ljudskost. Ti si kao zalutali član stada, koji stoji tamo negdje u kutu nastojeći zaliječiti svoje rane i ublažiti svoje opsesije. Prestani se opirati i kraljevstvo će Božje doći po tebi. Sjedni na pod poput djeteta i Krist će se sagnuti i podići te.

Tako ćeš dobiti snagu da budeš mučenik. Tako ćeš dobiti hrabrost da se izboriš kroz svoju patnju i usamljenost svakodnevice. Tamo ćeš dobiti radost da se okreneš izgubljenoj ovci pored sebe i uvjeriš nju/njega kao što je Krist uvjerio razbojnika koji se pokajao na križu: „’Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!’” (Lk 23,43)

Heather King u knjizi ‘Košulja od vatre. Godina dana u društvu svete Male Terezije’ koju možete nabaviti ovdje. 

Book.hr ; L. M. 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh